Επίδειξη δύναμης των Ρώσων με επιτυχή εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου «Μπουλαβά» από το υποβρύχιο «Βλαδίμηρος ο Μονομάχος». Στο 84 % η δημοτικότητα του Ρώσου ηγέτη, ακόμη και μετά τις δυτικές κυρώσεις.
Την ανάνηψη του ΝΑΤΟ επιδιώκουν «ορισμένες δυνάμεις» με την αξιοποίηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, παρατήρησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν προεδρεύοντας σήμερα σύσκεψης για το πρόγραμμα ανάπτυξης του εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας την περίοδο 2016-2025.
Πριν από λίγο μάλιστα, σε μια κίνηση μεγάλου συμβολισμού για την πολιτική του στο Ουκρανικό, ο Ρώσος ηγέτης επισκέφθηκε το ναό της Ζωοποιού Τριάδος, που θεωρείται κέντρο στρατολόγησης εθελοντών μαχητών για την Ανατολική Ουκρανία, υποστήριξης των προσφύγων από την περιοχή και σημείο συνάντησης των πολιτοφυλάκων, που επισκέπτονται τη Μόσχα. Σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Β.Πούτιν είπε ότι άναψε κερί «για όσους έπεσαν θύματα και όσους έδωσαν τη ζωή τους, υπερασπιζόμενοι τους ανθρώπους στη Νοβορωσία».
«Η κρίση στην Ουκρανία, η οποία και προκλήθηκε και κατασκευάστηκε από ορισμένους δυτικούς εταίρους μας, αξιοποιείται τώρα για την νεκρανάσταση της στρατιωτικής αυτής Συμμαχίας (σ.σ. ΝΑΤΟ). Όλα αυτά, αναμφίβολα, θα συνυπολογιστούν από την πλευρά μας κατά τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την κατοχύρωση της ασφάλειας της χώρας μας. Πρέπει να κάνουμε το παν ώστε αυτή η ασφάλεια να είναι αξιόπιστα εγγυημένη», τόνισε μιλώντας σε ζωντανή μετάδοση στους αρμόδιους υπουργούς του ο Β.Πούτιν.
Υπογραμμίζοντας τη σημασία της διαδικασίας ανανέωσης του εξοπλισμού των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ο Β.Πούτιν ανέλαβε αυτοπροσώπως επικεφαλής της Στρατιωτικο-Βιομηχανικής Επιτροπής, που λειτουργούσε έως σήμερα υπό την κυβέρνηση της χώρας. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ντμίτρι Ραγκόζιν αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της Επιτροπής, η οποία θα χειριστεί τεράστια ποσά και θα λάβει κρίσιμες αποφάσεις για την ανάπτυξη του κλάδου της ρωσικής στρατιωτικής βιομηχανίας, που υπήρξε παραδοσιακά πυλώνας ισχύος για την ΕΣΣΔ.
Ο Ρώσος ηγέτης υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ αποχώρησαν μονομερώς από τη σχετική συμφωνία για την αντιπυραυλική άμυνα και συνεχίζουν την επιθετική προς τη Ρωσία ανάπτυξη της αντιπυραυλικής τους ασπίδας, που «περικυκλώνει» τα ρωσικά σύνορα σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους συμμάχους της Ουάσιγκτον. «Χρειάζεται αξιόπιστα και πλήρως να υπολογίσουμε τις εν δυνάμει στρατιωτικές απειλές για την ασφάλεια της χώρας μας και σε καθεμιά από αυτές τις απειλές πρέπει να βρεθεί μια επαρκής, κατάλληλη απάντηση», σημείωσε ο Ρώσος ηγέτης, παραπέμποντας στην ιστορικά επιβεβαιωμένη ικανότητα της Ρωσίας να βρίσκει «οικονομικές» και απλές απαντήσεις στις δυτικές απειλές.
«Παγώνοντας» την ίδια στιγμή τους θερμοκέφαλους ο Β.Πούτιν ξεκαθάρισε ότι «κάποιοι θα ήθελαν να αναπτύξουν ένα νέο κυνήγι εξοπλισμών, όμως εμείς φυσικά σ’ αυτό το κυνήγι δεν θα εμπλακούμε, αλλά θα έχουμε ως αφετηρία μας τις πραγματικές προγνώσεις εξέλιξης των δεδομένων», είπε ο Ρώσος ηγέτης, αναλογιζόμενος προφανώς και τους περιορισμούς, που θέτει η ρωσική οικονομία και το φρενάρισμα της ανάπτυξής της.
Η Ρωσία δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε κυνήγι εξοπλισμών, αλλά χρειάζεται «επιτάχυνση της παραγωγής όπλων υψηλής ακριβείας», παρατήρησε ο Β.Πούτιν, αναφέροντας το Διάστημα, την Αρκτική και την υποκατάσταση των εισαγόμενων ανταλλακτικών ως τρεις από τις κατευθύνσεις με μεγάλο ενδιαφέρον για τη ρωσική ηγεσία. Την ίδια στιγμή γινόταν γνωστό ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου Μπουλαβά για πρώτη φορά από υποβρύχιο τύπου «Μπορέι», το περίφημο «Βλαδίμηρος ο Μονομάχος», που έβαλλε από τη Λευκή θάλασσα και πέτυχε το στόχο του στο πεδίο δοκιμών Κουρά της χερσονήσου της Καμτσάτκα.
Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, που σχολιάζει έκπληκτος και ο αμερικανικός Τύπος, η δημοτικότητα του Βλαντίμιρ Πούτιν έχει εκτοξευθεί στο 84 %. Το εντυπωσιακό πλέον μετά την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία είναι ότι η επιρροή του Πούτιν αυξάνεται ραγδαία ακόμη και στα στρώματα, όπου η διείσδυσή του ήταν δυσκολότερη, δηλαδή στις ευκατάστατες ελίτ των μεγάλων αστικών κέντρων και στους πλέον μορφωμένους πολίτες, που έδειχναν πάντοτε πιο επιφυλακτικοί στην ισχυρή προσωπικότητα του Ρώσου ηγέτη.
Οι δυτικές κυρώσεις, όμως, φαίνεται πως έκαναν το θαύμα τους και σε αυτήν την περίπτωση, καθώς οι Ρώσοι πολίτες συσπειρώνονται γύρω από τον ηγέτη τους, θεωρώντας καταφανώς άδικη και παράλογη την προσέγγιση της Δύσης στην κρίση της Ουκρανίας. Η τυφλή προσήλωση ΕΕ και ΗΠΑ στην πολιτική στήριξης της αμφιλεγόμενης ηγεσίας του Κιέβου, η αγνόηση των νεοναζιστικών στοιχείων και μεθόδων στην αιματηρή πολεμική καμπάνια κατά των πολιτών της Α.Ουκρανίας «άνοιξε τα μάτια» σε πολλούς Ρώσους φιλοδυτικούς και φιλελεύθερους, που συνειδητοποιούν πλέον ότι τα φιλελεύθερα ιδανικά μπορεί και να ποδοπατηθούν από τους δήθεν υποστηρικτές τους όταν αυτό επιβάλλουν τα αμερικανικά συμφέροντα ή έστω τα συμφέροντα των πολεμοχαρών ισχυρών κύκλων, που καθορίζουν την πολιτική ΗΠΑ και ΕΕ πλέον, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος.
Εάν οι πτυχιούχοι ΑΕΙ και οι χρήστες Διαδικτύου στις μεγάλες πόλεις υποστήριζαν πχ τον Β.Πούτιν σε ποσοστό 48% στα τέλη του 2013, τώρα το ποσοστό αυτό εκτοξεύθηκε στο 75 %. Αυτοί, που δεν «υποφέρουν» τον Β.Πούτιν στα ανώτερα εκπαιδευτικά στρώματα μειώθηκαν από 37 % στο 18 % και αντιστοίχως διπλασιάστηκε το ποσοστό όσων θεωρούν ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, από το 27 % στο 55 %.
Τα βασικά θετικά στοιχεία, που κατονομάζουν οι Ρώσοι πολίτες, στις δημοσκοπήσεις είναι η «ενίσχυση του κύρους της Ρωσίας διεθνώς» και η «αύξηση της αμυντικής της ικανότητας», που προφανώς γοητεύουν και ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας στη συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της χώρας, αλλά μάλλον εμπνέουν και πολλούς γείτονές της. Την ίδια στιγμή, ο έτερος «μεγάλος παίκτης» στο Ουκρανικό, ο Μπαράκ Ομπάμα, έχει κατρακυλήσει χαμηλότερα και του Τζορτζ Μπους, που πολλοί θεωρούσαν ως σήμερα τον χειρότερο πρόεδρο των ΗΠΑ. Σύμφωνα με το ABC News poll σε ποσοστό έως και 60 % οι Αμερικανοί πολίτες θεωρούν αποτυχημένο τον πρόεδρό τους, που δρα διαλυτικά, τόσο στο πεδίο της οικονομίας, όσο και της κοινωνίας.
Read more: http://www.newsbomb.gr/bloggers/edo-mosha/story/493479/kapoioi-prospathoyn-na-nekranastisoyn-to-nato#ixzz3CwMkUAMV
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.