Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Σκουπίδια στα νερά της Αγίας Βαρβάρας και πλημμυρικά φαινόμενα




Του Θανάση Πολυμένη
 ΝΕΟ ΦΡΕΑΤΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΑΜΑΣ
 Agia_Barbara_02
Σκουπίδια στα νερά της Αγίας Βαρβάρας και πλημμυρικά φαινόμενα
ΠΡΟΒΛΗΜΑ με πτώση σκουπιδιών στα νερά της Αγίας Βαρβάρας δημιουργήθηκε τον τελευταίο καιρό, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων που υπήρξαν. Το πρόβλημα ήταν ότι τα όμβρια ύδατα που κατεβαίνουν ορμητικά από το ύψος της οδού Βενιζέλου και επί της οδού Βασ. Όθωνος για να συναντήσουν την λίμνη της Αγίας Βαρβάρας, δεν είχαν καμία άλλη διέξοδο μέσω φρεατίων, παρά μόνο λίμναζαν μπροστά στην οδό της Αγίας Βαρβάρας, μπροστά ακριβώς από το νέο ξενοδοχείο της παλιάς Καπναποθήκης.
Η βροχόπτωση ήταν τόσο έντονη την τελευταία περίοδο, που ακριβώς μπροστά στη λίμνη παρατηρήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα, τα σκουπίδια που μαζεύτηκαν από τα νερά να πέσουν όλα μέσα στη λίμνη. Το φαινόμενο δημιουργήθηκε πριν από ένα μήνα τουλάχιστον, και οι κάτοικοι ειδοποίησαν τον Δήμο Δράμας, και του περιστατικού επιλήφθηκε ο νέος δήμαρχος κ. Μαμσάκος, πριν ακόμα αναλάβει και επίσημα καθήκοντα.
Έτσι, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, στο μέσον της καθέτου οδού Βασ. Όθωνος και Αγίας Βαρβάρας, η ΔΕΥΑΔ δημιούργησε ένα νέο φρεάτιο, το οποίο μαζεύει τα όμβρια ύδατα και κόβει την ορμητική τους δύναμη, ώστε να αποφευχθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα.
Η μόνη ένσταση που υπάρχει από τους κατοίκους της περιοχής, είναι ότι το φρεάτιο που δημιουργήθηκε, χύνει τα όμβρια ύδατα απευθείας στην λίμνη της Αγίας Βαρβάρας και δεν συνδέεται με το σύστημα αποχέτευσης της περιοχής, για το οποίο προφανώς υπήρχε μεγαλύτερη δυσκολία στην κατασκευή του. Πράγμα που σημαίνει ότι, μια ποσότητα από μικρά σκουπίδια, χώματα ίσως και λάσπες, πέφτουν και αυτά μαζί μέσα στις πηγές.