Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

ΚΥΠΡΟΣ

Ο πρόεδρος νιώθει το λαό μαζί του, νιώθει ότι έβγαλε την Κύπρο από τη γωνιά, νιώθει ότι σημειώθηκε πρόοδος στις συνομιλίες. Πόσες παραισθήσεις τελοσπάντων αυτός ο άνθρωπος.




Ο Χριστόφιας μας κατηγορεί ότι δεν θέλουμε λύση, επειδή θέλουμε λύση βιώσιμη. Ο Αναστασιάδης κατηγορεί το Χριστόφια ότι δεν θέλει λύση, επειδή δεν αποδέχεται ακόμη, ότι ο ίδιος είναι έτοιμος να αποδεχτεί. Φανταστείτε να συνεργαστούν οι δυο τους για να πετύχουν «λύση και επανένωση».



Η διεθνής κοινότητα, με συντονισμό του Ντάουνερ κατηγορεί τον Χριστόφια, ότι δεν θέλει λύση επειδή ακόμα δεν αποδέχτηκε όλες τις αξιώσεις της ‘Αγκυρας. Δεν την γλιτώνουμε τη διάλυση.



Ο Αναστασιάδης διαμαρτύρεται, ότι δεν είναι αυτός που έκανε τις γενναίες παραχωρήσεις. Διαμαρτύρεται έτσι, γιατί του φαίνονται λίγες οι παραχωρήσεις. Αν ήταν αυτός πρόεδρος................. μη κακό μας.



Οι αρχηγοί του ΔΗΣΑΚΕΛ τσακώνονται ποιος από τους δυο είναι ο πλασιέ των τουρκικών προτάσεων στην ελληνική πλευρά. Πως το έπαθαν. Το ξέχασαν εντελώς; Ο πλασιέ των τουρκικών προτάσεων ήταν ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος, που δέχτηκε την εκ περιτροπής προεδρία και την παραμονή των εποίκων. Από τότε κανένας δεν έκαμε καμιά παραχώρηση. ( Ε! Πε αλλόναν ρε....)



O Μάριος ξέρει τι κάνει. Δεν σηκώνεται από την καρέκλα. Γύρο γύρο όλοι στη μέση η καρέκλα. Τρώει καρπαζιές, αλλά χαμογελάει. Τον φτύνουν κατάμουτρα, νομίζει τον ραντίζουν ροδόσταγμα. Για την καρέκλα, ρε, γ............. το.



Ο Τάκης Χατζηγεωργίου λέει «Δεν δεχόμαστε μια, οποιαδήποτε λύση». ‘Εχει δίκαιο. Το σχέδιο Ανάν δεν είναι η οποιαδήπτε λύση. ‘Ηταν μια καταστροφική λύση. Για τούτο την υποστήριξε άραγε με τόσο φανατισμό;



Το επίσημο ΔΗ.ΚΟ. είναι διεθνές κόμμα. Κύπρου και Μυκόνου. Στην Κύπρο στηρίζεται σε μια καρέκλα. Στη Μύκονο σε μια πετσέτα παραλίας. Το ανεπίσημο ΔΗΚΟ περιορίζεται μόνο στην Κύπρο και στη σωτηρία της.



Ο Πρόεδρος δεν θα δώσει ξανά αποκλειστική συνέντευξη στους δυο μέγιστους δημοσιογράφους. Ο τρίτος θα είναι δημοσιογράφος που θα του κάμνει μόνο κολακευτικά σχόλια. Ανακάτσιασε το πολύ γλείψιμο ο άνθρωπος, βρε αδελφέ.



Το παρδαλό κατσίκι, για το Christofias-watch