Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Στην Αθήνα Ντούλες και Μπολάνος

Στο πλαίσιο των επαφών τους με την πολιτική ηγεσία της Ελλάδος, οι πρόεδροι της ΔΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ και του ΚΕΑΔ συναντήθηκαν χθές στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γεώργιο Παπανδρέου. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και επισφραγίστηκε με ανταλλαγή δώρων.




Συζήτηση πάνω σε όλα τα θέματα



Οι εκπρόσωποι του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού παρέδωσαν στον πρωθυπουργό υπόμνημα με τα σημαντικότερα ζητήματα που αφορούν την ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας. Το υπόμνημα περιελάμβανε τόσο ζητήματα που υπάρχουν στην Βόρειο Ήπειρο όσο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες που διαμένουν στην Ελλάδα. Ο κύριος Παπανδρέου, τόνισε πως "η ελληνική πολιτεία βρίσκεται κοντά στην ελληνική εθνική μειονότητα" και ζήτησε να υπάρχει συνεχής επαφή και συνεργασία. Πηγές που πρόσκεινται στους κυρίους Ντούλε και Μπολάνο, δηλώνουν αισιοδοξία για το γεγονός πως ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η χάραξη συνολικής στρατηγικής για την Βόρειο Ήπειρο.



Συμβολικά Δώρα



Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ και δήμαρχος της Χιμάρας, κύριος Βασίλης Μπολάνος δώρισε στον πρωθυπουργό ένα χρυσοποίκιλτο μαντίλι, μέρος της παραδοσιακής δροπολίτικης φορεσιάς. Ο κύριος Παπανδρέου από την πλευρά του δώρισε στους κυρίους Ντούλε και Μπολάνο ένα ασημένιο αντίγραφο αρχαίου ληκύθιου και ένα ασημένιο αντίγραφο αρχαίου δισκαρίου με διακόσμηση στροβίλου της μυκηναϊκής περιόδου.



http://www.nenanews.eu/politics/774-papbodu.html