Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Γιώργος Παπανδρέου....Στη Βουλγαρία



Ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου πραγματοποιεί σήμερα Τρίτη επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία.



Αμέσως μετά την άφιξή του στη Σόφια, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και έλαβε μέρος στην έναρξη της Ιδρυτικής Συνόδου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας.



Στη 1 μ.μ. ο Πρωθυπουργός υπέγραψε με τον Βούλγαρο ομόλογό του κοινή διακήρυξη. Παρουσία των δύο πρωθυπουργών έγινε η υπογραφή διμερών συμφωνιών και ακολούθησε κοινή συνέντευξη Τύπου.



* Στη 1:30 μ.μ. ο κ. Παπανδρέου παρακάθισε σε γεύμα εργασίας και το απόγευμα θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Γκεόργκι Παρβάνοφ.



Την επίσκεψη αυτή η ελληνική κυβέρνηση την έχει περιγράψει ως το αποκορύφωμα των διπλωματικών πρωτοβουλιών, που αναπτύσσει προς την βουλγαρική πλευρά για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.



Από την πλευρά της, η Βουλγαρία που έχει εκφράσει έντονες αντιρρήσεις για το έργο, λέγοντας ότι σκέφτεται να το εγκαταλείψει και να μην συμμετάσχει στην κατασκευή του, φαίνεται ότι σιγά-σιγά αλλάζει στάση. Αναλυτές μιλούν για σκληρό «πόκερ» που θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη από το έργο.









Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=345393&ct=32&dt=26/07/2010#ixzz0uuZjYTmY