Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Θάνατο δεκάδων αμάχων από νατοϊκή ρουκέτα καταγγέλλει ο Αφγανός πρόεδρος

Καμπούλ, Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 52 άμαχοι, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σε επίθεση με ρουκέτα που σημειώθηκε στην επαρχία Χελμάντ στο νότιο Αφγανιστάν την περασμένη Παρασκευή, κατήγγειλε τη Δευτέρα ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι.



Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν καταδίκασε την επίθεση, λέγοντας ότι ανάμεσα στους νεκρούς ήταν γυναίκες και παιδιά.



Η επίθεση σημειώθηκε στην περιοχή Σανγκίν της Χελμάντ, όπου πολλοί άμαχοι είχαν καταφύγει σε ένα σπίτι για να γλιτώσουν από τις μάχες μεταξύ της δύναμης του ΝΑΤΟ και των Ταλιμπάν, διευκρίνισε ο Σιγιαμάκ Χεράουϊ.



Παράλληλα, ο Ουαχίντ Όμαρ, εκπρόσωπος του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι, δήλωσε ότι μια ρουκέτα ερρίφθη και έπληξε ένα σπίτι όπου είχαν βρει καταφύγιο πολλοί άμαχοι, σημειώνοντας ότι 40 έως 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν.



Ερωτηθείς όσον αφορά μια ενδεχόμενη ευθύνη στην επίθεση αυτή της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, ο Ουαχίντ Όμαρ απάντησε: «Θα αναμένουμε τα συμπεράσματα της έκθεσης της τελικής έρευνας».



Εκπρόσωπος της ISAF δήλωσε την Κυριακή ότι η ΝΑΤΟϊκή δύναμη έχει ενημερωθεί για τις πληροφορίες που υπάρχουν για το περιστατικό και ότι διεξάγει έρευνα. Ο ίδιος δεν σχολίασε περαιτέρω.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231053459