Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

παρόντες σε κάθε κάλεσμα της ιστορίας





Αναδημοσιεύουμε από το σημερινό Φιλελεύθερο (23/5/2010), το κείμενο του Τάκη Κουνναφή, Διευθυντή της Εφημερίδας, παλιού αντιστασιακού ΕΔΕΚίτη, απ' αυτούς που υπήρξαν παρόντες σε κάθε κάλεσμα της ιστορίας, από την τουρκανταρσία μέχρι το πραξικόπημα και το μεταπραξικόπημα.




Γνωρίζετε ότι ο Τάκης Κουνναφής κυκλοφορούσε τα ΝΕΑ με λευκά τα σημεία που λογόκριναν οι μεταπραξικοπηματίες, για να δείχνει τη λογοκρισία; Γνωρίζει κανείς ότι κάποιοι έδιναν τη μάχη για αποκατάσταση της νομιμότητας, όταν οι άλλοι γνωστοί βολεμένοι με το φασισμό, κερνούσαν γλυκά καρυδάκια του πραξικόπημα, αποκαλούσαν τον μεταπραξικοπηματία Κληρίδη Πρόεδρο και πίεζαν το Μακάριο να μην επιστρέψει στην Κύπρο και να δεχτεί τη διζωνική;



Ευτυχώς ο Τάκης Κουνναφής παρέμεινε πολέμιος του φασισμού. Οι άλλοι, από γλυκοκεραστές του, έγιναν σήμερα η προσωποποίησή του!

Στη φωτογραφία, αστυνομικοί του καθεστώτος Χριστόφια και "αστυνομικοί" του ψευδοκράτους, σε κοινή επαναπροσεγγιστική επιχείρηση καταστολής, έξω από το σπίτι του Διευθυντή του Φιλελευθέρου Τάκη Κουνναφή, μετά από γραπτή καταγγελία του Μ. Δρουσιώτη προς Χριστόφια και Ερντογάν, ότι ο Κουνναφής απειλεί τη ζωή του!





Αναδημοσιεύουμε από το σημερινό Φιλελεύθερο (23/5/2010), το κείμενο του Τάκη Κουνναφή, Διευθυντή της Εφημερίδας,