Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Μας το φόρεσαν το φέσι!

Γράφει ο Θανάσης Πολυμένης



DestructionofEurope


Μας το φόρεσαν το φέσι!
Τελικά μας το φόρεσε το φέσι η Τουρκία και όχι μόνο αυτή! Πρόταση: τώρα που ήρθαν οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες, αυτοί που στα βάθη της Τουρκίας σφάζουν τους Κούρδους και δίνουν μεγάλο αγώνα για την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας…
… λέω να τους στείλετε στη Λευκάδα και στα άλλα γήπεδα, να μαζέψουν εκείνα τους θερμόαιμους ανεγκέφαλους του ποδοσφαίρου χούλιγκανς! Να δείτε τι καλό συμμάζεμα που θα κάνουν σε χρόνο μηδέν!
Ελλάδα ακέφαλη, χωρίς ηγεσία, σαν το πετεινάρι που του έχουν κόψει το κεφάλι κι εκείνο ακόμα τρέχει αριστερά και δεξιά, χτυπάει στο κοτέτσι μέχρι να ψοφήσει… αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα…
… με καθοδηγητή τον ίδιο τον σφαγέα της!
Οι Τούρκοι στρατοχωροφύλακες εγκαθίστανται στα ελληνικά νησιά, όμως η υποτιθέμενη συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία (αν υπέγραψε και δεν μας δουλεύουν…) με την Ευρώπη, βρίσκεται στον αέρα, ήδη φαντάζει ως παλιόχαρτο!
Έτσι κι αλλιώς, για την Τουρκία, όλες οι συμφωνίες αποτελούν παλιόχαρτα χωρίς αξία… αφού την επόμενη κιόλας στιγμή είναι έτοιμη να την καταπατήσει!
Το  θέμα είναι τι κάνει η Ελλάδα… με μια ανύπαρκτη ολικά ηγετική ομάδα που θέλει  να λέγεται κυβέρνηση, ένα ασκέρι το οποίο άγεται και φέρεται χωρίς καμιά απολύτως πολιτική γραμμή…
… παρά μόνο τη δημιουργία χάους!

Η πλάκα τέλειωσε…
Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να σοβαρευτεί. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να δείξει, έστω και ελάχιστα, δείγματα πατριωτισμού! Η συζήτηση και πάλι για τους πρόσφυγες.
Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Μια ολόκληρη Ευρώπη, με τόσα δυναμικά, υποτίθεται, κράτη, αποδείχθηκαν ανίκανα να αντιμετωπίσουν το κύμα προσφύγων από τη Συρία και όχι μόνο!
Φυσικά, υπάρχουν ακόμα ερωτηματικά τα οποία δεν έχουν λυθεί! Και τα ζητήματα είναι τεράστια και αφορούν ακριβώς αυτό το θέμα: τι πραγματικά συμβαίνει με τη Συρία και γιατί αυτό το κύμα προσφύγων δεν είναι τελικά τόσο αθώο όσο θέλει να δείχνει;
Όσο ανθρωπιστές και αν είναι οι Έλληνες και το αποδεικνύουν περίτρανα καθημερινά, παρ’ όλα αυτά τα ερωτήματα παραμένουν! Ένα από αυτά τα ερωτήματα, είναι γιατί όλοι αυτοί δεν σέβονται τους κανόνες φιλοξενίας!
Αντιδρούν έντονα σε πολλά. Γεγονότα τους θέλουν να μην δέχονται τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού επειδή υπάρχει ακριβώς το σχήμα του σταυρού, λένε ότι προσβάλλονται όταν ακούνε τις καμπάνες από τις ελληνικές εκκλησίες…
… και διάφορα άλλα ζητήματα, για τα οποία κανείς δεν βρίσκεται να δώσει απαντήσεις! Διαλέγουν σε τρομερό βαθμό το φαγητό που τους προσφέρεται και τελικώς πετάνε ότι δεν τους αρέσει και όσο περνάει ο καιρός, αποκαλύπτεται ότι η δήθεν διαδρομή με τα πόδια από τη Συρία, στην Τουρκία και από εκεί στην Ελλάδα…
… είναι μάλλον παραμύθι που έχουν εφεύρει τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης των Αθηνών… τα οποία παίζουν ένα περίεργο παιχνίδι στην όλη υπόθεση!
Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε αποκαλύψει σε πρόσφατη συνέντευξή του, ότι οι πρόσφυγες ταξιδεύουν από το Χαλέπι με πτήση προς την Κωνσταντινούπολη με 50 ευρώ κατ’ άτομο! Ελάχιστοι είναι εκείνοι οι οποίοι φεύγουν με τα πόδια και οι οποίοι συνήθως είναι εγκλωβισμένοι στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας!
Η πλειοψηφία αυτών που φτάνουν μέχρι την Ελλάδα, είναι κυρίως οι καλοβαλμένοι, η μεσοαστική τάξη της Συρίας. Ακούμε συχνά πυκνά, ότι οι περισσότεροι είναι άνθρωποι μορφωμένοι, μηχανικοί, δικηγόροι, γιατροί, καθηγητές κτλ.
Η πρώτη καραβιά που ήρθε στη Δράμα, είχε και 4 άτομα φοιτητές, οι οποίοι κλήθηκαν να παρουσιαστούν στο στρατό και διέφυγαν. Πρόκειται για λιποταξία εν καιρώ πολέμου! Και για να μην τρελαθούμε τελείως, η λιποταξία σε κάθε χώρα του κόσμου τιμωρείται με φυλάκιση σε καιρό ειρήνης, πόσο μάλλον εν καιρώ πολέμου σε μια χώρα! (Βέβαια, το πώς μπόρεσαν και ξέφυγαν μέχρι σήμερα, είναι ένα ζήτημα…)
Ακριβώς γι’ αυτό πρόκειται. Φεύγουν κυρίως εκείνοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να φύγουν και μπορούν να φτάσουν μέχρι την Γερμανία ή την υπόλοιπη Κεντρική Ευρώπη. Η  πλειοψηφία όλων αυτών έχει χρήματα για να μπορέσει να κινηθεί στο μεγάλο ταξίδι που έχει επιλέξει να κάνει!
Αλλά και ω του θαύματος, όσοι ξεμένουν από χρήματα επειδή ξέμειναν στην Ελλάδα λόγω κλεισίματος των συνόρων, τους στέλνονται καθημερινά διάφορα ποσά. Οι πληροφορίες που βλέπουν το φως τη δημοσιότητας, μιλάνε κυρίως για το Κατάρ, ότι από εκεί έρχονται μεγάλες ποσότητες χρημάτων προς τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Επίσης, μεγάλες ποσότητες χρημάτων έρχονται πιθανόν από συγγενείς και φίλους τους από την Γερμανία, τη Σουηδία και την Ολλανδία. Μην ξεχνάτε ότι αυτές είναι οι χώρες προορισμού τους!
Τα ζητήματα είναι πάρα πολλά: οικονομικά, πετρέλαια, γεωπολιτική στρατηγική, Ελλάδα και οικονομία, αλλαγές συνόρων στην περιοχή (Συρία, Τουρκία, Κουρδιστάν, Ιράκ) και κατά δεύτερον στα Βαλκάνια, ενώ κατά έναν περίεργο λόγο, όλα τελικά καταλήγουν στις θρησκευτικές διαφορές του Βορρά και του Νότου, της Δύσης και της Ανατολής!
Η Τουρκία βιάζεται να κάνει εκκαθαρίσεις σε πόλεις που ζει κατά κύριο λόγο το κουρδικό στοιχείο, ενώ ήδη Κούρδοι που ελέγχουν την Βόρεια Συρία, ανακοινώνουν ένα ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης στην περιοχή.
Η ανακοίνωση αυτή θα σηματοδοτήσει «τη διεύρυνση του πλαισίου του συστήματος αυτοδιοίκησης που έχουν εγκαθιδρύσει οι Κούρδοι και άλλοι», πρόσθεσε ο Ίντρις Νάσαν, αξιωματούχος της υπηρεσίας εξωτερικών υποθέσεων του Κομπάνι, μιας από τις τρεις αυτόνομες περιοχές που ίδρυσαν οι Κούρδοι πριν από δύο χρόνια. (Πληροφορίες REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Βηρυτός, Λίβανος, Μιχάλη Ιγνατίου).
Από την άλλη πλευρά, η Τουρκία θα κοιτάξει να ξεσπάσει προς το Αιγαίο, να βρει επιτέλους διέξοδο στις επεκτατικές της βλέψεις και προφανώς θα ξεσπάσει στα νησιά αλλά και στη Δυτική Θράκη!
http://www.proinos-typos.gr/gr/index.php?option=com_content&view=article&id=14071:2016-03-24-10-23-17&catid=1:2011-04-04-09-19-45&Itemid=4