Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Δράμα

Το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής
επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Δράμα
101B0720

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα θα εορτασθεί και φέτος η εθνικής επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στη Δράμα.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού, σήμερα, Πέμπτη, 24 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και άλλες εκδηλώσεις σε όλες τις σχολικές μας μονάδες για την εθνική επέτειο.
Ανήμερα της εθνικής επετείου, στις 7:30 το πρωί οι καμπάνες των Ιερών Ναών θα ηχήσουν χαρμόσυνα, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου θα παιανίσει εμβατήρια στους δρόμους της πόλης.
Ακολούθως θα γίνει έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος της Φρουράς Δράμας και της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας.
Στις 10:30 θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας, κκ. Παύλου, μαζί με τον Ιερό κλήρο της πόλης. Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας θα γίνει από τον εκπαιδευτικό της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και διευθυντή του 15ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας, κο. Μαυρόπουλο Δημήτριο.
Στις 11:30 θα μεταβούν οι επίσημοι στο άγαλμα της Ελευθερίας, όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον
εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές Ν. Δράμας, τον
Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, τον Δήμαρχο Δράμας, τον Αστυνομικό Δ/ντή
Δράμας, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Δράμας, τον Διοικητή
Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τους εκπροσώπους Αποστράτων Αξιωματικών,
τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τον
Πρόεδρο των Εφέδρων Αξιωματικών, και τους εκπροσώπους των
Αντιστασιακών Οργανώσεων.
Ακολούθως θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Στις 12:00 θα ξεκινήσει η παρέλαση ενώπιον των Αρχών από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, Αναπήρους Πολέμου, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Οργανώσεις και Τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το απόγευμα, στις 18:40 θα γίνει υποστολή της Σημαίας στην Πλατεία της Ελευθερίας παρουσία Στρατιωτικού Αγήματος της Φρουράς Δράμας και της Φιλαρμονικής του Δήμου.

 http://www.proinos-typos.gr/gr/index.php?option=com_content&view=article&id=14072:-------25--1821--&catid=45:themaproinoutypou&Itemid=107