Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Χάρη στους Ρώσους τελειώνουν με την Daesh

Η ανάκτηση της Παλμύρας είναι μια μεγαλειώδης νίκη, αναφέρει το γαλλόφωνο europe1. Είναι μια σημαντική νίκη και ο συριακός στρατός με την στήριξη του Ρώσου συμμάχου ανέκτησε την Κυριακή τη φημισμένη πόλη της Παλμύρας από τα χέρια της Daesh. Αυτή είναι η νίκη η πιο σημαντική του συριακού κράτους έναντι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έπειτα από την παρέμβαση 2015, της Ρωσίας του ακλόνητου συμμάχου του προέδρου Bachar al-Assad.
 
Ενδυναμωμένος από την επιτυχία του ο συριακός στρατός θα είναι η βάση ορμητήριο για να πραγματοποιηθούν οι επιχειρήσεις κατά της ISIS  κυρίως στη Deir Ezzor και στη  Raqa, πρωταρχικά οχυρά της οργάνωσης. Σκοπός να κοπούν οι δρόμοι ανεφοδιασμού, να τις ανακτήσουν από τους τρομοκράτες και να βάλουν ένα τέλος στην ύπαρξη τους στη Συρία.
 
Ο Maamoun Abdelkarim, αρχαιολόγος στην Παλμύρα δήλωσε ότι: «αν έχουμε την έγκριση της Unesco, θα χρειαστούν τουλάχιστον 5 χρόνια για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων  μνημείων στην αρχαία πόλη της Palmyre».
 
Από την άλλη πλευρά των συνόρων στο Ιράκ, λαμβάνει χώρα ευρείας κλίμακας επιχείρηση του στρατού κατά του Ισλαμικού Κράτους για να ανακτηθεί η Μοσούλη με την αεροπορική υποστήριξη της διεθνούς συμμαχίας.
 
Η Liberation χαρακτηρίζει την ελευθέρωση της Παλμύρα, νίκη συμβολικής και στρατηγικής σημασίας. Το φιλοδυτικό (OSDH) εκτιμά ότι χάνοντας την Παλμύρα «η ISIS χάνει αυτόματα τη μεγάλη συριακή έρημο », και πλέον ο στρατός μπορεί να προχωρήσει προς τα σύνορα με το Ιράκ που σε ένα μεγάλο μέρος τους ελέγχονται από την Daesh.
 
Η ανάκτηση της Παλμύρα ανακόπτει τον επεκτατισμό του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή και είναι αποτέλεσμα της καθοριστικής μαζικής εμπλοκής της Ρωσίας, που έφτασε την Daesh στα όρια των δυνατοτήτων της και στον ``αφανισμό`` της στην περιοχή. Μια ακόμα νίκη του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.
Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr