Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Νυχτερινή αποστολή: Κωδικός «άδειασμα σκουπιδιών»

Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας 28 Μαρτίου, η πιο «άγρια» ώρα, τρία μεγάλα φορτηγά που κινούνται στην ΕΟ Πύργου Πατρών, στρίβουν λίγο μετά τα φανάρια της Βάρδας με κατεύθυνση την Κώμη Βάρδας, έναν μικρό οικισμό, με περίπου 15 αραιοκατοικημένα σπίτια και ελάχιστο μόνιμο πληθυσμό.
Τα τρία φορτηγά μόλις περνούν το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη, ελαττώνουν  ταχύτητα, χαμηλώνουν τα φώτα και συνεχίζουν μέχρι που φθάνουν στο παλιό εργοστάσιο του Σκαρτσώρα. Εκεί σταματούν  για δύο τρία λεπτά. Σβήνουν τα φώτα τους όχι όμως και τις μηχανές. Αίφνης  ένα-ένα αρχίζουν και κάνουν μικρούς ελιγμούς. Ανατρεπόμενα και τα τρία αδειάζουν το περιεχόμενό τους στο έδαφος και με γρήγορες κινήσεις «μαζεύουν» την καρότσα, βγαίνουν στον επαρχιακό δρόμο , ανάβουν τα φώτα και παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής.
Πίσω τους έχουν αφήσει μερικούς τόνους σκουπίδια! Με το πρώτο φώς της ημέρας η εικόνα σοκάρει κάποιον από τους λιγοστούς κατοίκους της περιοχής. Ειδοποιεί και κάποιους άλλους οι οποίοι αγανακτισμένοι επικοινωνούν με  το δήμο. «Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό…» λέει κάτοικος της περιοχής λέγοντας παράλληλα από πού έχουν έρθει τα απορρίμματα. Λίγη ώρα αργότερα αυτοκίνητα του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης βρίσκονται στο σημείο και μαζεύουν τα ξενόφερτα απορρίμματα .

Του Κώστα Ζαφειρίου
http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/nyhterini-apostoli-kodikos-adeiasma-skoypidion