Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Πύργος: Ο καιρός διέκοψε την παρέλαση - Αποδοκιμασίες για την καθυστέρηση έναρξης



Υπό βροχή (που στη συνέχεια έγινε καταρρακτώδης ενώ έπεσε και χαλάζι) ξεκίνησε... για να διακοπεί στη (σύντομη) συνέχεια της η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στον Πύργο, με την αδικαιολόγητη απουσία των επισήμων να εξαγριώνει τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να την παρακολουθήσει.
 

Η ώρα ήταν περασμένες 11.30 π.μ. όταν το πλήθος ξεκίνησε να αποδοκιμάζει για το γεγονός ότι η παρέλαση δεν ξεκινούσε κι ενώ απειλητικά μαύρα σύννεφα είχαν αρχίσει και πάλι (μετά την πρωινή βροχόπτωση) να κάνουν την εμφάνιση τους πάνω από τον ουρανό της πόλης του Πύργου. 
 
Η καθυστέρηση που είχε σημειωθεί στο εορταστικό πρόγραμμα  και το γεγονός πως η εξέδρα των επισήμων ήταν άδεια ενώ τα λεπτά περνούσαν εκνεύρισε πιο πολύ τον κόσμο και τα γιουχαϊσματα γινόντουσαν πιο έντονα ενώ αρκετοί τα... "έψελναν" στα Αστυνομικά όργανα.
 
Μέσα σε αυτή τη κατάσταση (κι ενώ η μουσική παιάνιζε από τα ηχεία που υπήρχαν κατά μήκος της Μανωλοπούλου) ακούστηκαν χειροκροτήματα από τον κόσμο μιας και το Ειδικό Σχολείο Πύργου (ΕΕΕΕΚ) είχε ξεκινήσει να παρελαύνει... παράλληλα είχε ξεκινήσει και η βροχή που γινόταν εντονότερη (ενώ 2-3 λεπτά μετά έριξε και χαλάζι!).
Λίγο μετά το πέρασμα του Ειδικού Σχολείου, ομάδα πολιτών (σ.σ. ανάμεσα τους και ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Αθανάσουλας) σήκωσαν πανό διαμαρτυρίας για τα σκουπίδια που "βασανίζουν" το Δήμο του Πύργου τα τελευταία χρόνια.

Το πανό σηκώθηκε υπό καταρρακτώδη βροχή και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να απαθανατίζουν την ομάδα πολιτών πάνω στην εξέδρα των επισήμων που καθ` όλη την διάρκεια των σημερινών γεγονότων παρέμενε ερμητικά... κενή!

12874084_10209016101420439_41692537_o.jpg


Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως εκτός του Ειδικού Σχολείου παρέλαση έκανε -καθ` όλο το μήκος της Μανωλοπούλου- και ο Λαογραφικός-Μουσικοχορευτικός Όμιλος Πύργου "Ηλείων Παράδοσις", το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου, ενώ ξεκινησε να κάνει και ο Παιδικός Σταθμός "Ρήγα" με τα παιδάκια να δείχνουν απτόητα από τη βροχή που ήδη είχε ξεκινήσει. Όταν όμως η βροχή δυνάμωσε πρυτάνευσε η λογική και δόθηκε η εντολή να σταματήσουν και να πάνε στα πεζοδρόμια για να μην γίνουν μούσκεμα.

Όλα τα παραπάνω δημιούργησαν ένα απίστευτο σκηνικό που είχε ως αποτέλεσμα ο κόσμος να αποχωρήσει φανερότατα εκνευρισμένος χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις για τους διοργανωτές-υπεύθυνους της παρέλασης...

Γιώργος Γουβιάς


http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/o-kairos-diekopse-tin-parelasi-ston-pyrgo-den-emfanistikan-oi-episimoi-photos