Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Φίμωτρο στην Ορθοδοξία από την Πολιτεία

του Γιώργου Θεοχάρη
Η πρωτοφανής απόφαση του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη, να απαγορεύσει την είσοδο στους επιτόπιους Ιεράρχες και Ιερείς να εισέλθουν στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ώστε να κάνουν μία ομιλία στα Ορθόδοξα Ελληνόπουλα αποτελεί ξεκάθαρα πράξη εκφοβισμού και πλήρους απαξίωσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Την ίδια στιγμή που ιδρύονται τμήματα ισλαμικών σπουδών στα πανεπιστήμια και δρομολογούνται οι διαδικασίες για την εκπαιδευτική μέριμνα των μουσουλμάνων προσφύγων στη χώρα μας η ελληνική πολιτεία διά του αρμοδίου υπουργού της πετάει έξω από τα σχολεία τον Λόγο του Θεού.
Την ίδια στιγμή  που η κυβέρνηση διά νόμου επιβάλλει την υποχρέωση των κληρικών να τελούν το μυστήριο της εξοδίου ακολουθίας σε όσους επιλέγουν την αποτέφρωση. Ο Ιησούς Χριστός ετάφη, εμείς δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε άλλο δρόμο...
Η αντίδραση του συλλόγου διδασκόντων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ΗΦΑΙΣΤΟΣ στις επισκέψεις του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ σε σχολεία της περιφέρειας του προκάλεσε…
Γιατί προκάλεσε άραγε και ποιούς; Μέχρι σήμερα στην κοινή γνώμη ήταν διάχυτη η άποψη: Μέσα  σε αυτή την κατάρρευση των πάντων, αξιών και αρχών, που είναι οι Παπάδες; Τι κάνει η εκκλησία;
Η Εκκλησία λοιπόν βγήκε μπροστά και δέχτηκε... την κλωτσιά της αθεόφοβης κυβέρνησης μας.
Ο Φίλης μπορεί να είναι λίγο πριν το τέλος της θητείας του από όσο μαθαίνω αλλά αυτό και πάλι δεν θα αντιμετωπίσει το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους της Ελλαδικής Εκκλησίας και της συγκυβένρησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Η δυσαρέσκεια στους Ιεράρχες και στον απλό κλήρο έχουν μετατραπεί σε τσουνάμι… που μένει να σκάσει σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ!
Και φυσικά ουδείς μπορεί να μας προσάψει την παραμικρή κατηγορία ότι ως εκκλησιαστικά μέσα δεν επιθυμούμε αριστερή κυβέρνηση. Αντίθετα ήμασταν απόλυτα αντικειμενικοί, ίσως και παραπάνω από ότι έπρεπε… ως προς την αντιμετώπιση του ανερχόμενου ΣΥΡΙΖΑ στη εξουσία.
Μας διέψευσε παταγωδώς απαξιώνοντας κάθε ιερό και όσιο.
http://www.agioritikovima.gr/arthrografia/item/77290