Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Σε πλήρη κατάρρευση η Υγεία - Ποια φάρμακα είναι σε έλλειψη (λίστα)

Σε πλήρη κατάρρευση η υγεία στη χώρα μας. Τα νοσοκομεία αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, οι ασθενείς σε αρκετές περιπτώσεις πληρώνουν από τη τσέπη τους για τα αναλώσιμα ενώ τόσο οι ελλείψεις φαρμάκων όσο και η αύξηση της συμμετοχής τους στα φάρμακα καθιστούν την καθημερινότητα τους εξαιρετικά δύσκολη. 
Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση μοιάζει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο κυρίως ως προς την προμήθεια φαρμάκων. " Κάθε μέρα και χειρότερα" τονίζει στο newpost ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Αττικής Κώστας Λουράντος. Η αγορά του φαρμάκου βρίσκεται στη δίνη των ελλείψεων, με αποτέλεσμα οι ασθενείς  αγωνιωδώς να τριγυρνούν από φαρμακείο σε φαρμακείο για να βρουν τα φάρμακα τους. Βασικές ελλείψεις καταγράφονται σε αντικαρκινικά , αντιϋπερτασικά, αντιελκωτικά, αντιψυχωτικά φάρμακα αλλά και σκευάσματα  που αφορούν το στομάχι , την θεραπεία του προστάτη, τη νόσο του Πάρκινσον και την οστεοπόρωση.
Σημαντικές παραμένουν και οι ελλείψεις στα εμβόλια PENTAVAK, TETRAVAK , INFARIX  TETRA. Ακόμη και το γνωστό σε όλους ΖΑΝΤΑC λείπει από τα ράφια των φαρμακείων, ενώ οι ασθενείς με οστεοπόρωση καθημερινά περνούν ένα γολγοθά για να βρουν το φάρμακο τους.
Σε απόγνωση βρίσκονται και οι φαρμακοποιοί στην Κρήτη, που πλέον αντιμετωπίζουν τεράστιο φάσμα ελλείψεων φαρμάκων , το newpost.gr παρουσιάζει αναλυτικά τον κατάλογο των φαρμάκων που δεν υπάρχουν στο νησί με αποτέλεσμα θα τίθεται θέμα ζωής και θανάτου για τους ασθενείς που ακολουθούν συγκεκριμένες θεραπείες. 
Την ίδια ώρα μάλιστα που η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την Τρόικα την εξυπηρέτηση των πολυεθνικών εταιριών υποβαθμίζοντας τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες με δελτίο τύπου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ενημερωνόμαστε πως μια πολυεθνική εταιρεία δεν έχει κανένα φάρμακο να διαθέσει, σα να μην δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά. Μάλιστα οι φαρμακοποιοί καλούν το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ να ελέγξουν τα παραστατικά των εξαγωγών των φαρμακαποθηκών και των φαρμακευτικών εταιρειών και να δουν τα  πραγματικά στοιχεία.
Να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο σύστημα ελέγχου των παράλληλων εξαγωγών το οποίο ταυτόχρονα  να συγκρίνει τα σκευάσματα και τις ποσότητες των εξαγωγών με τις εισαχθείσες ποσότητες και τις αντίστοιχες ελλείψεις της ελληνικής αγοράς, ζητεί από την Κυβέρνηση  ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κώστας Λουράντος.
 http://newpost.gr/ellada/504582/se-plhrh-katarreysh-h-ygeia-shmantikes-elleipseis-se-farmaka?utm_source=related&utm_medium=site&utm_campaign=articles