Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΠΓΔΜ: Η ελληνική πρόταση για την ονομασία είναι ένας « Δούρειος Ίππος »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Σύμφωνα με την αλβανόφωνη εφημερίδα των Σκοπίων,Laimpress.com,  Αλβανοί εμπειρογνώμονες και διπλωμάτες  επαίνεσαν  την πρόσφατη πρόταση της Ελλάδος πάνω από το ζήτημα της ονομασίας,  ως μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια ομοσπονδία στην χώρα αυτήν .
Στην πραγματικότητα, η πρόταση που προήλθε από την Αθήνα , και σύμφωνα με αυτήν  τα Σκόπια θα πρέπει να ονομάζονται  «Σλάβο-Αλβανική Μακεδονία», ικανοποιεί τους Αλβανούς  στο ακέραιο  , αφήνοντας «χώρο»,  για την δημιουργία δύο μεγάλων κρατών,  την «Μεγάλη» Αλβανία και την «Μεγάλη» Βουλγαρία, γράφει η Σκοπιανή  εφημερίδα «Dnevnik’, η οποία  δημοσίευσε την τελευταία πρόταση της ελληνικής Κυβέρνησης .
«Η πρόταση της Ελλάδος είναι ένας « Δούρειος Ίππος », ο οποίος μπορεί να προκαλέσει σοβαρές συνέπειες. Πράγματι, η Ελλάδα θέλει να παρουσιάσει τα Σκόπια ως ένα κράτος με δύο εντελώς ξεχωριστές οντότητες, κάτι που  επηρεάζει άμεσα την ενότητα του κράτους», ανέφερε εκνευρισμένος Σκοπιανός διπλωμάτης.
PGDM
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr,επιτέλους που κάποιοι Έλληνες διπλωμάτες  «κατανόησαν « το πώς πρέπει να παιχθεί το «παιχνίδι» με τους Σκοπιανούς. Είτε το θέλουν είτε όχι η χώρα των Σκοπίων ή «Βαρντάσκα»,όπως ονομάζονταν επί Γιόζιπ Τίτο , εμπεριέχει σε ποσοστό  40 της εκατό επί του πληθυσμού της  Αλβανόφωνους κατοίκους.
Οι οποίοι σαφώς και πρέπει να προσδιορίζονται στην ονομασία της χώρας, μιας περιοχής μάλιστα που οι Αλβανοί την ονομάζουν «Δαρδανία» , στην δική τους γλώσσα.
Ο φόβος των Σκοπιανών είναι  όντως η δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας , και η δημιουργία της Μεγάλης Βουλγαρίας, ( της συνθήκης του Αγίου Στεφάνου ), φιλοδοξίες  οι οποίες «τροφοδοτούνται όντως από ορισμένους κύκλους και στις δύο χώρες.
Το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και οι σχέσεις του κρατιδίου με την χώρα μας μπορούσαν να επιλυθούν «ήρεμα και όμορφα», αλλά η γενιά που κυβερνάει αυτήν την στιγμή την χώρα έχει γαλουχηθεί με αλυτρωτικά ιδεώδη, ενώ με αυτήν νοοτροπία γαλουχήθηκαν και οι επόμενες γενιές , σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν «εθνική ταυτότητα».
Τα Σκόπια θα διαλυθούν εντελώς σύμφωνα με διάφορα « γεωπολιτικά ινστιτούτα», και οι κάτοικου θα μοιραστούν   σε Αλβανία , Βουλγαρία και Σερβία , και μερικοί από αυτούς ίσως και στην Ελλάδα.
pentapostagma.gr


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/03/%cf%80%ce%b3%ce%b4%ce%bc-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b1%cf%83.html#ixzz3TyKOcQM9