Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Σε ισχύ το διάταγμα Μεντβέντεφ για τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Ένα διάταγμα σχετικά με την εφαρμογή των ειδικών οικονομικών μέτρων κατά της Τουρκίας, το οποίο υπεγράφη από τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τέθηκε σε ισχύ την Τρίτη, με τη δημοσίευση του εγγράφου στην επίσημη Ρωσική διαδικτυακή πύλη για νομικές πληροφορίες.

Το διάταγμα «Περί μέτρων για την εφαρμογή του διατάγματος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας της 28ης Νοεμβρίου 2015 № 583» με τίτλο «Μέτρα για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της την προστασία των Ρώσων πολιτών από εγκληματικές και άλλες παράνομες δραστηριότητες και τη χρήση ειδικών οικονομικών μέτρων κατά της Δημοκρατίας της Τουρκίας» έχει αναρτηθεί στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

«Το παρόν διάταγμα θα τεθεί σε ισχύ την ημέρα της δημοσίευσής του και θα ισχύσει μέχρι την κατάργηση των ειδικών οικονομικών και άλλων μέτρων που θεσπίστηκαν με το διάταγμα», αναφέρεται στο κείμενο.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ ενέκρινε την λίστα με τα γεωργικά προϊόντα, τις πρώτες ύλες και τα τρόφιμα τουρκικής προέλευσης, τα οποία θα απαγορεύεται να εισαχθούν στη Ρωσία από την 1η Ιανουαρίου 2016. Εκτός από τα λαχανικά και τα φρούτα που έχουν ήδη ανακοινωθεί από τις Ρωσικές αρχές, ο κατάλογος θα περιλαμβάνει τώρα και κρέας από πουλερικά (κατεψυγμένα μέρη και παραπροϊόντα από κοτόπουλα και γαλοπούλες) και το αλάτι. 
http://gr.rbth.com/news/2015/12/02/se-ishy-to-diatagma-mentventef-gia-tis-kyroseis-kata-tis-toyrkias_546705