Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ Η ΜΕΤΡΟ αγοράζει τον Βερόπουλο

Νέο φιλόδοξο εγχείρημα για τον σχηματισμό ενός μεγάλου ελληνικού ομίλου, με τζίρο 1,1 δισ. ευρώ στην αγορά των σούπερ μάρκετ, από τον όμιλο Βερόπουλου και την οικογένεια Παντελιάδη, που έχει την αλυσίδα ΜΕΤΡΟ.

Η ΜΕΤΡΟ αγοράζει τον Βερόπουλο
Οι δύο πλευρές προχώρησαν στην υπογραφή προσυμφώνου για την πώληση ολόκληρου του ελληνικού τμήματος των σούπερ μάρκετ Βερόπουλου στα «My Market» της ΜΕΤΡΟ. Είναι η δεύτερη απόπειρα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Ν. Βερόπουλου, έχοντας προηγηθεί εκείνη με τον όμιλο Σκλαβενίτη, «γάμος» που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, μετά τη σχετική έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θα περιέλθουν στη ΜΕΤΡΟ οι κεντρικές αποθήκες και το δίκτυο 180 καταστημάτων «Βερόπουλος» που εκτείνεται σε 54 πόλεις της χώρας. Διασφάλιση Η οικογένεια «Βερόπουλου» θα κρατήσει τη δραστηριότητά της στα Σκόπια και στη Σερβία, όπου έχει σημαντική παρουσία με 16 καταστήματα.
Η συμφωνία αυτή διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο τη βιωσιμότητα της Βερόπουλος, μιας ιστορικής ελληνικής εταιρείας με 4.500 εργαζομένους. Ετσι, δημιουργείται ένας ισχυρός ελληνικός πόλος στην αγορά των σούπερ μάρκετ, που μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην ενίσχυση του κλάδου του λιανεμπορίου τροφίμων, που αναγνωρίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας και σημαντικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας.
Με δηλώσεις του ο Ν. Βερόπουλος τονίζει: «Η συμφωνία αυτή στηρίζεται από δυο εταιρείες που μοιράζονται και υποστηρίζουν διαχρονικά μια κοινή αντίληψη για την ελληνικότητα. Μια κοινή φιλοσοφία, που βασίζεται στον προσεκτικό σχεδιασμό, στον αδιαπραγμάτευτο επαγγελματισμό, τις ξεκάθαρες συνεργασίες και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τη μεγάλη οικογένεια των εργαζομένων μας. Σε αυτούς χρωστάμε την πορεία μας μέχρι σήμερα, σε αυτούς έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας για ένα καλύτερο αύριο».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64296578