Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Την επόμενη Τετάρτη στην Επιτροπή Θεσμών ο Γ. Πανούσης Για τα όσα έχει καταγγείλει περί απειλών κατά της ζωής του

Την ερχόμενη Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι θα παρουσιαστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της σχετικά με τις καταγγελίες του περί απειλών κατά της ζωής του.
Αυτό αποφάσισε ομόφωνα η Επιτροπή, έπειτα από αίτημα που είχαν υποβάλει ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Από την κατάθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία αποφασίστηκε ομόφωνα για την επόμενη Τετάρτη, θα κριθεί αν είναι αναγκαίο ή μη, η κλήτευση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.
Εν τω μεταξύ, η υπόθεση παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας για την κυβέρνηση καθώς,σήμερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νικ. Τόσκας και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις επίμαχες διαρροές. 
Οι υπουργοί ζητούν να ερευνηθεί αν έχει τελεστεί ποινικό αδίκημα προς κάθε κατεύθυνση δηλαδή, να ερευνηθούν οι ευθύνες και εκείνων που προωθούν απόρρητα έγγραφα και εκείνων που τα δημοσιεύουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο υπουργοί δεν μίλησαν  με την εισαγγελέα για το περιεχόμενο των καταγγελιών Πανούση - καθώς διέπονται από το απόρρητο της δικαστικής έρευνας.

http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/244050/thn-epomenh-tetarth-sthn-epitroph-thesmon-o-g.html