Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Η UniCredit «κόβει» 18.200 θέσεις εργασίας

Στην απόλυση 18.200 υπαλλήλων ανακοίνωσε πως θα απολύσει η UniCredit, η μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα, με στόχο να εξοικονομήσει περί τα 1,6 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, η ιταλική τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει στην πώληση μιαςουκρανικής τράπεζας που έχει στην κατοχή της και να διαλύσει μια συνεργασία μεταξύ της θυγατρικής της Pioneer και της Santander. Επίσης θα γίνουν περικοπές στην Ιταλία, στην Γερμανία και την Αυστρία, αφήνοντας το προσωπικό της τράπεζας στους 111.000 υπαλλήλους μέχρι το 2018. 
Στόχος όλων αυτών των κινήσεων είναι η επίτευξη καθαρών κερδών ύψους 5,3 δισ. ευρώ μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της UniCredit Federico Ghizzoni χαρακτήρισε το σχέδιο ως «αυστηρό και ταυτόχρονα φιλόδοξο, σε ένα διαρκώς όλο και πιο δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον, που χαρακτηρίζεται από τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης». 
Οι περικοπές περιλαμβάνουν την περαιτέρω μείωση του αριθμού των καταστημάτωντης τράπεζας στην Ιταλία, την Γερμανία και την Αυστρία, και το κλείσιμο 800 από αυτά μέχρι το 2018. Η UniCredit επέστρεψε στην κερδοφορία πέρσι, ύστερα από την απώλεια 14 δισεκατομμυρίων το 2013, έχοντας αντιμετωπίσει τα stress tests της ΕΚΤ και τα προβλήματα που δημιουργεί η ευρωπαϊκή οικονομική κρίση.
http://newpost.gr/oikonomia/497973/h-unicredit-kobei-18-200-theseis-ergasias