Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Πούτιν: «Η τραγωδία στο Παρίσι αποτελεί επίθεση στον πολιτισμό»

Αμεση ήταν η αντίδραση του Κρεμλίνου στην τραγωδία που συγκλονίζει από χθες βράδυ την Γαλλία και ολόκληρη την Ευρώπη. Με τηλεγράφημά του προς τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, οΒλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήριά του σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων των «τερατωδών τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι».
«Αυτή η τραγωδία είναι μια ακόμη απόδειξη της βάρβαρης φύσης
 της τρομοκρατίας, που αποτελεί πρόκληση για τον ανθρώπινο πολιτισμό» γράφει στο τηλεγράφημα ο ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

«Θα ήθελα να επιβεβαιώσω την προθυμία [μας] για στενή συνεργασία με τους γάλλους εταίρους για τη διερεύνηση των τρομοκρατικών εγκλημάτων στο Παρίσι... Ελπίζω ότι οι εγκέφαλοι και οι δράστες θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη»συμπλήρωσε ο πρόεδρος Πούτιν, καταδικάζοντας «τις φρικτές τρομοκρατικές επιθέσεις» και εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του προς τον Ολάντ και όλους του πολίτες της Γαλλίας.
Το Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε ανακοίνωση με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για τις πολύνεκρες επιθέσεις που έλαβαν χώρα χθες βράδυ στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού, στην πολυσύχναστη περιοχή της Place de la République. Στην ανακοίνωσή του το ISIS κάνει λόγο για σταυροφορία των Γάλλων εναντίον του και απευθύνει απειλές για νέες επιθέσεις.
 «Η Ρωσία καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις απάνθρωπες δολοφονίες και είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε βοήθεια προκειμένου να ερευνηθούν αυτές οι τρομοκρατικές πράξεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ενώ και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα εξέφρασε την αλληλεγγύη της χώρας στην Γαλλία.
http://gr.rbth.com/2015/11/14/poytin-i-tragodia-sto-parisi-einai-mia-akomi-apodeixi-tis-varvaris-fysis_540471