Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Κοτζιάς: Δεν θα καλέσω ξανά τη Χρυσή Αυγή στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Αντιπαράθεση του ΥΠΕΞ με την αντιπολίτευση για την επιστολή σχετικά με το όνομα της ΠΓΔΜ. Κοτζιάς σε Ντ.Μπακογιάννη: «Μη βγάζετε τα προβλήματά σας σε μένα !»
Την απόφασή του να μην καλέσει ξανά τη Χρυσή Αυγή στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών στη Βουλή μετά την ενέργεια του Νίκου Μιχαλολιάκου να δώσει στη δημοσιότητα την απόρρητη επιστολή που έστειλε ο ΥΠΕΞ στον ίδιο και σε όλα τα κόμματα ζητώντας προτάσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ.
«Λυπάμαι αλλά δεν θα τους ξανακαλέσω. Δεν είναι πατριωτική η θέση της Χρυσής Αυγής όπως διατείνονται ότι έχουν» ανέφερε ο κ. Κοτζιάς μεταβάλλοντας τη στάση του. Πάντως ο κ. Κοτζιάς δέχθηκε κριτική από όλα τα κόμματα τόσο για την απόφασή του να στείλει την επιστολή στην Χρυσή Αυγή αλλά και για αυτή καθ’ αυτή την επιλογή του να ζητήσει από όλα τα κόμματα να καταθέσουν τις απόψεις του για την ονομασία των Σκοπίων.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε στον κ. Κοτζιά ότι θα έπρεπε το ζήτημα να μην αντιμετωπιστεί με επιστολές αλλά να κληθούν οι πολιτικοί αρχηγοί σε συνάντηση υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. «Αν έχετε εμπιστοσύνη εσείς να συζητάτε με τη Χρυσή Αυγή είναι δικό σας θέμα» είπε στον κ. Κοτζιά στηλιτεύοντας την απόφασή του καταστήσει συνομιλητή του τον Ν. Μιχαλολιάκο. «Λίγη σοβαρότητα από το ΥΠΕΞ δεν βλάπτει» πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης. Αντίστοιχη κριτική άσκησε και ο Ανδρέας Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ και ο Σπύρος Δανέλλης του Ποταμιού για το θέμα.
«Ουδέποτε φανταζόμουν ότι τα κόμματα του Δημοκρατικού Τόξου θα υιοθετούσαν τη στάση της Χρυσής Αυγής» απάντησε ο κ. Κοτζιάς και εξήγησε το σκεπτικό του: «με την επιστολή ζήτησα δημοκρατικά την άποψη όλων των κομμάτων.
Τα πνεύματα πάντως οξύνθηκαν όταν η Ντόρα Μπακογιάννη διέκοψε τον κ. Κοτζιά για να της απαντήσει ο υπουργός Εξωτερικών: «κυρία Μπακογιάννη μη βγάζετε τα προβλήματά σας σε μένα, μην με διακόπτετε». Στηλίτευσε, όμως, και τη στάση του Ανδρέα Λοβέρδου που κατέθεσε στα πρακτικά την απόρρητη επιστολή που έστειλε ο κ. Κοτζιάς σε όλα τα κόμματα. «Πάψτε να δίνετε στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα της ελληνικής πολιτείας. Δεν είναι πατριωτική πολιτική αυτή» τόνισε ο ΥΠΕΞ και ζήτησε να κλείσει εκεί η συζήτηση.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/kotzias-den-tha-kalesw-ksana-th-xrysh-aygh-sto-symvoulio-ekswterikhs-politikhs.3722871.html