Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Διαδικαστικά και αιχμές στο δρόμο προς τις «γαλάζιες» κάλπες

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς
Κανονικά συνεχίζεται η εσωκομματική εκλογική διαδικασία στη ΝΔ, μόνο όμως αναφορικά με το τεχνικό κομμάτι και τα διαδικαστικά καθώς σε πολιτικό επίπεδο έχουν αρχίσει ήδη τα…φίλια πυρά. Κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ το απόγευμα της Παρασκευής αποφασίστηκε ομόφωνα ο αριθμός των εκλογικών κέντρων του εξωτερικού, αλλά και το περιεχόμενο της αίτησης συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία.
Επίσης, τα μέλη της ΚΕΦΕ ενημερώθηκαν για την όλη διαδικασία επιλογής της εταιρίας - που έγινε σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου – διαδικασία της οποίας οι τεχνικές προδιαγραφές είχαν συμφωνηθεί και από τους οκτώ τεχνικούς συμβούλους – εκπροσώπους των τεσσάρων υποψηφίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μια μικρή εταιρία για την οποία η πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη δεν είχε αντίρρηση για το τεχνικό κομμάτι, παρά μόνο επιφυλάξεις αν θα μπορέσει να φέρει εις πέρας το έργο της εσωκομματικής εκλογής, κάτι που ωστόσο θα γίνει σε συνεργασία με τους τεχνικούς συμβούλους των υποψηφίων.
Παράλληλα αποφασίστηκε οι πρόεδροι ΝΟΔΕ που έχουν υπογράψει για κάποιον από τους τέσσερις υποψηφίους προέδρους, να μην είναι πρόεδροι των Νομαρχιακών Εφορευτικών Επιτροπών. Η πλευρά Μεϊμαράκη ζήτησε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και τη δημοσιοποίηση των ονομάτων που θα ψηφίσουν στη διαδικασία, εκτός των δημοσίων υπαλλήλων και των ενστόλων που μπορεί να έχουν πρόβλημα.
Η πρόταση αυτή έγινε στη λογική ότι είναι τιμή για όποιον δηλώνει ανοικτά ότι είναι μέλος του κόμματος, επομένως δεν υπάρχει λόγος να μην ανακοινωθούν τα ονόματα, όμως έπειτα από συζήτηση και λαμβάνοντας υπόψη το νόμο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αποφασίστηκε τελικά να υπάρξει επεξεργασία των ονομάτων για εσωτερική κομματική χρήση.
Η συζήτηση για το debate δεν προχώρησε καθώς είναι θέμα πλέον το οποίο επαφίεται στη συνεννόηση μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, αποφασίστηκε ωστόσο να υπάρξουν δύο θεματικές συνδιασκέψεις όπου θα τοποθετηθούν οι διεκδικητές της ηγεσίας, μία στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη.
Στη συμπρωτεύουσα θα βρεθεί την Κυριακή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, θα συναντηθεί με τους πυρήνες των υποστηρικτών του που έχουν συγκροτηθεί ήδη στο κάστρο του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σττο πλευρό του κ. Μεϊμαράκη, βρίσκονται οι πρώην πρόεδροι της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης που ήταν κοντά στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Το γεγονός αυτό δείχνει ότι επί της ουσίας διαμορφώνονται δύο στρατόπεδα. Το «καραμανλικό» που στηρίζει την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη και το «σαμαρικό» που μαζί με στελέχη που πέρασαν πρόσφατα το κατώφλι της Συγγρού μοιράζονται στους άλλους τρεις υποψηφίους. Η πλευρά Τζιτζικώστα πάντως διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπάρχουν τέτοιες σχέσεις με τον κ. Σαμαρά, με τον κ. Τζιτζικώστα μάλιστα, να μην αποκλείει το ενδεχόμενο, οι θέσεις των αντιπροέδρων να προκύψουν από τους νυν συνυποψήφιους για την Προεδρία της ΝΔ.
 http://newpost.gr/politiki/494344/diadikastika-kai-aixmes-sto-dromo-pros-tis-galazies-kalpes