Ο βραβευμένος συγγραφέας, κοινωνιολόγος και γεωπολιτικός αναλυτής Mahdi Darius Nazemroaya συνιστά στην οικονομική ελίτ της Wall Street να επικεντρωθεί σε …
εσωτερικά προβλήματα της Αμερικής, αντί να προσπαθεί να υπονομεύσει την οικονομία της Κίνας.Η άνοδος του γιουάν κάνει θρύψαλα την οικονομική ελίτ της Αμερικής,που φοβάται ότι η πτώση του δολαρίου θα στρέψει τους χρηματοδότες της Γουώλ Στρητ ενάντια του Κινέζικου χρηματιστηρίου, για να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο νόμισμα της Κίνας.
Οι Κινέζοι βρίσκονται στο στάδιο που θα εκτοπίσουν το Αμερικάνικο δολλάριο.Εκτοπίζουν τα έντοκα γραμμάτια της Αμερικής και τα A 100 Yuan note is seen in this illustration picture in Beijing in this March 7, 2011 file photoεπενδύουν σε αποθέματα χρυσού,ενώ ανοίγουν περιφερειακές τράπεζες για το δικό τους εθνικό νόμισμα.
Αυτό θα τους δώσει ευκολότερη πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές και θα απομονώσει την οικονομική χειραγώγηση από την Ουάσιγκτον και την Wall Street,λέει ο βραβευμένος συγγραφέας, κοινωνιολόγος και γεωπολιτικός αναλυτής ,Mahdi Δαρείου Nazemroaya σε άρθρο του, στο Strategic Culture Foundation.Η βαθύτερη οικονομική παγκόσμια τάξη, αλλοιώνεται από την Κίνα και τη Ρωσία, οι οποίες μέχρι τώρα βάλλουν άμεσα το μονοπώλιο του συστήματος της Ουάσιγκτον,που
επηρεάζεται από το Bretton Woods.Την ίδια στιγμή, οι τράπεζες της ΕΕ και οι κυβερνήσεις βρίσκουν το κινεζικό νόμισμα πολύ ελκυστικό λόγω της σταθερότητάς.
επηρεάζεται από το Bretton Woods.Την ίδια στιγμή, οι τράπεζες της ΕΕ και οι κυβερνήσεις βρίσκουν το κινεζικό νόμισμα πολύ ελκυστικό λόγω της σταθερότητάς.
Μέχρι στιγμής, η Ουάσιγκτον και η Wall Street έχουν ξεκινήσει οικονομικό πόλεμο ενάντια στο Πεκίνο και την Μόσχα.Χρησιμοποιώντας την κερδοσκοπία ως ψυχολογικό όπλο και την χειραγώγηση της αγοράς, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν ένα οικονομικό κτύπημα κατά των Κινέζων.
Αυτό έγινε μέσα από μια προσπάθεια να βυθιστεί ή να συντριβεί η κινεζική χρηματιστηριακή αγορά ώστε να βλάψει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην κινεζική οικονομία και τα αποθέματά της.Το Πεκίνο, ωστόσο, αντέδρασε γρήγορα με την επιβολή ελέγχων σχετικά με τις αποσύρσεις επενδύσεων.
Αυτό απότρεψε τη ραγδαία αύξηση του αποθέματος selloffs και εκτονώθηκε η οικονομική βόμβα των ΗΠΑ,»τόνισε ο Nazemroaya .Ο συγγραφέας αφηγείται ότι καθώς η τιμή του γιουάν άρχισε να αυξάνεται, η Κίνα άρχισε το ποσοτική διευκόλυνση προκειμένου να υποτιμήσει το νόμισμα και να ωθήσει το εξαγωγικό εμπόριο.
Το αμερικανικό Κογκρέσο και ο Λευκός οίκος κατηγορούν το Πεκίνο για «οικονομική χειραγώγηση.». Αλλά η αλήθεια του θέματος είναι ότι η οικονομική ελίτ των ΗΠΑ ήθελε τους Κινέζους να αφήσουν το γιουάν να αυξάνεται μέχρι σήμερα,ώστε καταστρέφουν την οικονομία της χώρας.
Τα Αμερικάνικα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προσπάθησαν να βλάψουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Κίνα μέσω της ψυχολογικής τακτικής, υποστηρίζοντας ότι η κινεζική οικονομία βρίσκεται σε επιβράδυνση και ότι η κινεζική αγορά ήταν σε ελεύθερη πτώση.Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι είχε αγοράσει 600 τόνους χρυσού και είχε πια απαλλαγεί από το Αμερικάνικο συνάλλαγμα ύψους πάνω από 17 δισεκατομμύρια δολάρια που διατηρούσε μέχρι πρότεινος..
Η ιστοσελίδα Zero Hedge που ασχολείται με την χρηματοπιστωτική αγορά,τόνισε ότι η Κίνα πούλησε τα Αμερικανικά έντοκα γραμμάτια τα οποία διέθετε στο ποσό των $107 δισεκατομμύρια ευρώ,» προκαλώντας φόβους ότι η κίνηση θα μπορούσε να πλήξει την οικονομία των ΗΠΑ σε μεγάλο βαθμό.Το Πεκίνο είναι ο μεγαλύτερος κάτοχος του Αμερικανικού χρέους που εκτιμάται σε σχεδόν 1,5 τρισεκατομμυρια δολαρια.Ενα μέρος του το πούλησε στην Ευρώπη.
Έτσι, αν το καθεστώς ξεκινήσει ξαφνικά ντάμπινγκ στο χρέος, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι κατακλυσμικό για την οικονομία των ΗΠΑ,έγραψε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Alex Newman στις 31 Αυγούστου 2015.Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι όλα ρόδινα στον κήπο της οικονομίας των ΗΠΑ: Η ύφεση στην χρηματιστηριακή αγορά της Αμερικής έγινε στις 24 Αυγούστου 2015.
Πολλοί υποστήριξαν ότι αυτό το κραχ οφείλεται στην πρόσφατη υποτίμηση του νομίσματος της Κίνας. Είναι αλήθεια ότι η συντριβή προκλήθηκε από μια ατελή νομισματική πολιτική.Ωστόσο, το σφάλμα δεν βρίσκεται στην Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, αλλά στην Ομοσπονδιακή Αποθεματική.
Η Federal Reserve με τις πληθωριστικές πολιτικές στρεβλώνει την οικονομία, δημιουργώντας φυσαλίδες, που με τη σειρά τους δημιουργούν στη χρηματιστηριακή αγορά την ψευδαίσθηση της ευρείας ευημερίας.
Αναπόφευκτα, η φούσκα θα εκραγεί,θα συντριβεί η αγορά αι η οικονομία θα βυθιστεί σε ύφεση,τόνισε το πρώην αμερικανικό μέλος του Κογκρέσσου, Ron Paul.Αντί να δίνουμε οικονομικές μάχες με την Κίνα ,η Ουάσιγκτον και η Wall Street πρέπει να επιλύσουν εσωτερικά προβλήματα.
http://sputniknews.com/politics/20150831/1026407875.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ SPUTNIK NEWS:Corfiatiko.blogspot.com
http://www.triklopodia.gr/kina-ektopizi-monopolio-tou-amerikanikou-dolariou-ke-tou-sistimatos-bretton-wood/