Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί καθαρή εντολή για να έχει προοπτική η χώρα” BY ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΟΥΣΔΙΛΗΣ ⋅ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2015

Έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Π.Ε. Δράμας για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Ρεπορτάζ: Άγγελος Νουσδίλης.
Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας έγινε χθες το μεσημέρι, παρουσία του γραμματέα της Ν.Ε. του
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα. Διακρίνονται από αριστερά, ο γραμματας της Ν.ε. Δράμας Δημήτρης Καρβούννης και οι υποψήφιοι βουλευτές Γιάννης Πάτκας, Χρήστος Καραγιαννίδης και Θεόφιλος Ξανθόπουλος.
κόμματος κ. Δημήτρη Καρβούνη και τριών εκ των πέντε υποψηφίων του κόμματος, απουσίαζαν οι κ . Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο ο κ. Καρβούνης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αυτές διεκδικεί καθαρή εντολή και ζητάει να κριθεί τόσο για την σκληρή διαπραγμάτευση που έκανε και την συμφωνία, όσο και για τους επτά μήνες διακυβέρνησης της χώρας μέσα σε συνθήκες οικονομικού αποκλεισμού και εκβιασμών. “Ζητάει τέλος να κριθεί και για το πρόγραμμα που καταθέτει σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα περίοδο, Ένα πρόγραμμα που είναι σύνθετο, έχει τομές και έχει σκοπό να αντιμετωπίσει όλες τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας που ουσιαστικά οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία” τόνισε ο κ. Καρβούνης.
Παρουσιάζοντας το ψηφοδέλτιο ανέφερε ότι οι “σύντροφοι του ψηφοδελτίου βρίσκονται μπροστά στη μάχη” και ανέφερε τα ονόματα τους:
Χρήστος Καραγιαννίδης
Γιάννης Πάτκας
Μυρτώ Τουρτούρη
Δήμητρα Παγκαλίδου
Θεόφιλος Ξανθόπουλος
Ο κ. Χρήστος Καραγιαννίδης από την πλευρά του ανέφερε ότι η μάχη που έδωσε η κυβέρνηση δεν έχει τελειώσει με τη συμφωνία αλλά θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Πρόσθεσε ότι το “παράλληλο πρόγραμμα” που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη μπορεί να αφήσει το “στίγμα” της κυβέρνησης της Αριστεράς και τόνισε ότι η δουλειά που πρέπει να γίνει από τις 21 Σεπτεμβρίου και μετά περιλαμβάνει, αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα ή εξάλειψη των ανισοτήτων που υπάρχουν στη χώρα, προσπάθεια να μικρύνουν οι κοινωνικές αδικίες και να μεγεθυνθεί η κοινωνική ισότητα.
“Σε αυτή την μάχη καλούμε όλους τους πολίτες που μας στήριξαν τον Ιανουάριο, αλλά κι ακόμα περισσότερους ώστε να κάνουμε μαζί την προσπάθεια για να έχουμε μια χώρα που δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά των τελευταίων σαράντα χρόνων, κυρίως όμως για να έχουμε μία χώρα που θα έχει προοπτική και θα κρατάει τους ανθρώπους της μέσα στην ίδια τη χώρα και δεν θα τους διώχνει”, επισήμανε ο κ. Καραγιαννίδης.
Ο δεύτερος της λίστας στο ψηφοδέλτιο κ. Γιάννης Πάτκας ανέφερε ότι το μεγάλο στοίχημα για τη χώρα είναι τα βήματα που θα γίνουν από σήμερα και μετά προς το μέλλον που δικαιούνται όλοι οι πολίτες. Ο κ. Πάτκας τόνισε ότι το ζητούμενο είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, παράλληλα με την διοικητική της ανασυγκρότηση η οποία θα πρέπει να στηρίζει το δημόσιο συμφέρον, αν εξυπηρετεί τον πολίτη και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση μέσα από την οποία θα αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα της χώρας, όπως η ανεργία. “Η δική μας θέση και στάση σαν ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που μπορεί να δώσει τη διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες και ειδικά τα τελευταία πέντε χρόνια. Είναι η διέξοδος στην κατεύθυνση της υποστήριξης των ασθενέστερων οικονομικών τάξεων, της νεολαίας και όλων όσων πλήττονται από τις κρίσεις και τα μνημόνια, είναι η διέξοδος που μπορεί να δοθεί για ένα μέλλον καλύτερο και ευτυχέστερο για τη νεολαία και τον ελληνικό λαό”, τόνισε ο κ. Πάτκας.
Ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Θέοφιλος Ξανθόπουλος, που βρίσκεται στην τιμητική πέμπτη θέση του ψηφοδελτίου, ανέφερε ότι είναι γνωστό ότι δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένας πολίτης που αποφάσισε να στρατευθεί στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να μην υπάρξει αριστερή παρένθεση, αλλά να υπάρξει αριστερή προοπτική. Υπενθύμισε με κατηγορηματικό τρόπο σε όσου μέμφονται τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπογραφή του μνημονίου ότι αφενός κράτησε τη χώρα στην ευρωζώνη και αφετέρου ότι το μνημόνιο δεν είναι ένα συμπαγές κείμενο που δεν επιδέχεται αλλαγές. Τόνισε μάλιστα ότι για αυτό είναι σημαντικό να υπάρχει μια αριστερή κυβέρνηση, για να μπορέσει ταυτόχρονα με την εφαρμογή του μνημονίου να πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που να καταστήσουν τις δυσμενείς διατάξεις του, λιγότερο επιβαρυντικές για τους πολίτες. Πρόσθεσε ότι πρέπει να είναι η αριστερή κυβέρνηση στο τέλος αυτής της περιόδου του μνημονίου γιατί υπάρχει η διαπραγμάτευση για το χρέος, την οποία χαρακτήρισε μητέρα όλων των μαχών και η κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής και σε πολιτικό και ιδεολογικό επίπεδο ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή την πολύ μεγάλη υπόθεση.
“Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι μας αναλογεί ένα μερίδιο στην προσπάθεια για να ξεφύγει η χώρα από το κακό παρελθόν της, για να ξεμπερδέψουμε με το παλιό και να χτίσουμε μία χώρα ανάλογη των αγώνων και των απαιτήσεων των πολιτών. Σε αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης της αριστεράς δεν περισσεύει κανείς μας, όλοι έχουμε λόγο και θέση και καλούμε τους πολίτες με πίστη και ενθουσιασμό να στηρίξουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να μην κλείσει η αριστερή παρένθεση αλλά να γίνει κυβέρνηση αριστερής προοπτικής” ανέφερε κλείνοντας ο κ. Ξανθόπουλος.
Σήμερα στις 7:30 μ.μ. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στην Καβάλα.
http://www.xronikadramas.gr/?p=4432