Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ Ζωή: Οι δανειστές πρώτη φορά χαίρονται για εκλογές επειδή διαλύουν το ΣΥΡΙΖΑ Ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το βράδυ της Πέμπτης η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, βάζοντας εκ νέου στο στόχαστρο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Ζωή: Οι δανειστές πρώτη φορά χαίρονται για εκλογές επειδή διαλύουν το ΣΥΡΙΖΑ
Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, τον πρώην πρωθυπουργό και το Μαξίμου ότι αποφάσισαν και έφεραν τις εκλογές "σε συνεργασία και σε συνεννόηση με τους δανειστές και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας", για να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και όσους θα λειτουργούσαν ως ανάχωμα στο μνημόνιο.
"Αυτές οι εκλογές γίνονται με αιφνιδιαστικό τρόπο και με επιτάχυνση η οποία δεν έχει προηγούμενο, με σκοπό να εκκαθαριστούν από τη Βουλή όσοι, πιστοί με το πρόγραμμα με το οποίο εξελέγησαν, αρνήθηκαν να συναινέσουν στο πιο εκτρωματικό μνημόνιο και να υποταχθούν στα κελεύσματα των δανειστών" ανέφερε.

Η ίδια μίλησε για "εκλογές που θα βόλευαν το σύστημα Μαξίμου και το σύστημα δανειστών και ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα διέλυαν τον ΣΥΡΙΖΑ", ενώ σημείωσε πως "είναι η πρώτη φορά που οι δανειστές επιχαίρουν για εκλογική διαδικασία", αφού -όπως είπε- "τα τελευταία χρόνια οι εκλογές πάντοτε παρουσιάζονταν ως κατάρα και ως κίνδυνος για την οικονομία".

"Ο κ. Τσίπρας και ένα κυβερνητικό επιτελείο που τον πλαισίωσε αποφάσισαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις προγραμματικές του θέσεις και από την έννοια της συλλογικότητας" είπε ακόμη και πρόσθεσε: "Κάποιοι ανέλαβαν όχι μόνο να φέρουν το τρίτο τερατώδες μνημόνιο, αλλά και να εξουδετερώσουν, να εκκαθαρίσουν όσους θα αποτελούσαν ανάχωμα σε αυτό".

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ακόμη πως το "το έντιμο και το πολιτικά πρέπον" για τον Αλέξη Τσίπρα "απέναντι στον ελληνικό λαό που εκφράστηκε με ηχηρό και απερίφραστο τρόπο" ήταν να ζητήσει εκλογές πριν την ψήφιση του μνημονίου, αυτής της "εκτρωματικής συνθήκης" όπως το χαρακτήρισε.
Ερωτηθείσα για τη σχέση συνεργασίας με τη Λαϊκή Ενότητα, η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως ως ανεξάρτητη συνεργαζόμενη, συμπορεύεται και στηρίζει αυτή την προσπάθεια, που -όπως είπε- "έγινε κατ' ανάγκη" μέσα στο πλαίσιο που έθεσαν ο κ. Τσίπρας, το Μαξίμου, οι δανειστές και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

"Τιμώ τους συντρόφους και συναδέλφους μου που με το 'όχι' ή τη διαφοροποίησή τους μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία τίμησαν την απερίφραστη εντολή του ελληνικού λαού. Αυτονοήτως, με τους ανθρώπους με τους οποίους μας συνδέει κοινή πορεία θα αναζητήσω το κοινό τόπο και τον κοινό τρόπο υπηρέτησης της λαϊκής ετυμηγορίας και εντολής" ανέφερε.

"Κάποιοι έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τις δεσμεύσεις τους και αδιαφόρσηαν για τη λαϊκή εντολή, ενώ κάποιοι άλλοι με κόστος και χωρίς αγκύλωση σε θέσεις και οφίκια επέλεξαν τον δρόμο τον δύσκολο της αντίστασης και της σύγκρουσης" δήλωσε επίσης.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν διεκδικεί θέση επικεφαλής πολιτικού φορέα, ενώ τόνισε απαντά Δημοκρατία τόσο στο δίλημμα ευρώ ή Δημοκρατία όσο και στο δραχμή ή Δημοκρατία.

Πηγή: Megatv
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64244385