Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Σπάρτη: Παθολογική κλινική με «δανεικούς» γιατρούς

Προσωρινή λύση δίνει το υπουργείο Υγείας, σε συνεννόηση με την 6η υγειονομική περιφέρεια, ώστε να μην κλείσει η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Σπάρτης λόγω έλλειψης προσωπικού. Συγκεκριμένα η εν λόγω κλινική θα λειτουργήσει με δανεικούς γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας του νομού Λακωνίας και το νοσοκομείο του Αργους.
Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, το υπουργείο Υγείας υποβάλλει αίτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με το οποίο ζητά να συνεχιστούν οι διαδικασίες τοποθέτησης επικουρικών γιατρών στα νοσοκομεία της χώρας και στα Κέντρα Υγείας, ενώ ως εναλλακτική λύση συμπεριλαμβάνεται αίτημα εξαίρεσης από την αναστολή των προσλήψεων, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα πρόσληψης ιατρικού προσωπικού με καθεστώς εργασίας δελτίου παροχής υπηρεσιών για τις Παθολογικές Κλινικές των Νοσοκομείων Σπάρτης και Μολάων.
Χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Δημόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δημήτρη Κοντό, προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα του οργανισμού.
Ο πρόεδρος του υπερ-ταμείου ενημέρωσε τον υπουργό για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΟΠΥΥ, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υστέρηση της αναγκαίας χρηματοδότησης του οργανισμού από την κοινωνική ασφάλιση.
Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας ζήτησε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρχει καμία έλλειψη, ειδικά σε φάρμακα που αφορούν σοβαρές ασθένειες (π.χ. ογκολογικά).