Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Σκόπια: Εμβάθυνση συνεργασίας με τις ΗΠΑ- επίσκεψη Αμερικανού αντιστράτηγου



Η εμβάθυνση της σημερινής εξαιρετικής και γόνιμης συνεργασίας, ήταν το θέμα της συνεδρίασης του αρχηγού του Επιτελείου Στρατού των Σκοπίων, αντιστράτηγου Μετόντι Βελιτσκόφσκι με τον διοικητή της Εθνικής Φρουράς του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους του Βερμόντ, υποστράτηγου Στίβεν Κρέι, ο οποίος πραγματοποιεί  τριήμερη επίσκεψη στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων.
 
«Στα είκοσι χρόνια της συνεργασίας μας, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε πληθώρα θετικών στοιχείων από τις κοινές ασκήσεις και τις διάφορες μορφές συνεργασίας, με αποκορύφωμα την επικίνδυνη αποστολή «Φοίνιξ» στο Αφγανιστάν, όπου αποδείχθηκε στην πράξη η φιλία και η συνεργασία και ότι δεν ήταν μια απλή παρέλαση. Στην αποστολή αυτή οι στρατιώτες μας όλων των όπλων έγιναν αδέλφια», δήλωσε ο Βελιτσκόφσκι.
Ο διοικητής της Εθνικής Φρουράς Βερμόντ, υποστράτηγος Στίβεν Κρέι, υπενθύμισε ότι οι δύο στρατοί με κοινή διοίκηση έχουν μια άψογη συνεργασία, η οποία είναι αποτέλεσμα της φιλίας και της συνεργασίας πάνω από 20 έτη για την προώθηση της ειρήνης και έχει στο ενεργητικό της επιτυχημένες ασκήσεις και επιχειρήσεις.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο υποστράτηγος Κρέι θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας, Ζόραν Γιολέφσκι, επίσης έχει προγραμματισθεί να επισκεφθεί την Κοινή Επιχειρησιακή Διοίκηση του Στρατού και θα έχει συνάντηση με την Επιτροπή Άμυνας και Ασφάλειας του Κοινοβουλίου των Σκοπίων.
--