Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Κακοκαιρία σαρώνει όλη την Ελλάδα - 2 νεκροί από τα ακραία φαινόμενα

Κακοκαιρία σαρώνει την Ελλάδα σήμερα και η ΕΜΥ προβλέπει ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση του καιρού. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν από τα ξημερώματα τις περισσότερες περιοχές της χώρας, έχοντας ήδη δημιουργήσει προβλήματα.
Περισσότερες από 100 κλήσεις για πλημμύρες και κοπές δένδρων που έπεσαν στην Αττική, από τον ισχυρό αέρα, έχει δεχτεί το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής. Για περίπου 20 λεπτά διακόπηκαν τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ, όταν στον σταθμό του Θησείου, έπεσε ένα δέντρο στις γραμμές, λόγω κακοκαιρίας.
Νέα σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπει το Έκτακτο Δελτίο που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Δυο θάνατοι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Στη Σαλαμίνα, μια 73χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στη λεωφόρο Κακιάς Βίγλας. Εκτιμάται ότι πιθανόν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά καθώς από νωρίς το πρωί βρέχει καταρρακτωδώς στην περιοχή.
Ένας 52χρονος κτηνοτρόφος χτυπήθηκε από κεραυνό κι έχασε την ζωή του στην αγροτική περιοχή Ξηροκάμπι, στον Αγιο Πέτρο Κυνουρίας. Ειδικότερα, ο κτηνοτρόφος που έβοσκε τα ζώα του, στις 8.30 το πρωί εντοπίστηκε νεκρός από τον γιο του, κάτω από δένδρο στην περιοχή Ξηροκάμπι, κοντά στην ιερά μονή Μαλεβής. Το σώμα του άτυχου άνδρα φέρει καψίματα στο τριχωτό της κεφαλής και στο στήθος.
Στο μεταξύ όπως έγινε γνωστό, έρευνες από δύο πλωτά του Λιμενικού διεξάγονται στη θαλάσσια περιοχή Βασιλικά Σαλαμίνας, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενου. Σύμφωνα με μαρτυρία περίοικου, ένας άνδρας που επέβαινε σε μικρό σκάφος παρασύρθηκε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στα βράχια.

Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

Αύριο στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας από τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα όμως οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν. Την Τετάρτη σταδιακά οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και είναι πιθανό να συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης.
Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη το βράδυ.
http://www.news.gr/ellada/koinonia/article-wide/237421/kakokairia-saronei-olh-thn-ellada-2-nekroi-apo-t.html