Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Κύπρος: Καταδίκη της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής

Με σθένος καταδικάζουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και η κυπριακή κυβέρνηση τη συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή της Κύπρου. Αυτό αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, με αφορμή τη σημερινή επέτειο της έναρξης της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής του 1974 στην Κύπρο.

Ταυτόχρονα διαβεβαιώνει ότι ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση εργάζονται σκληρά για μια διαρκή, έντιμη, λειτουργική και δίκαιη λύση, και καλεί όλους σε ενότητα για την επίτευξη του εθνικού στόχου.
«Η σημερινή μαύρη επέτειος της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής ξυπνά μνήμες οδύνης» επισημαίνει, τονίζοντας ότι η σκέψη είναι στραμμένη στους πρόσφυγες, τους εγκλωβισμένους και τους αγνοούμενους.
Η Κυπριακή Δημοκρατία καλεί την Τουρκία «να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο, να τερματίσει την κατοχή και να εφαρμόσει πλήρως τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών». Στην ανακοίνωσή του ο Β. Παπαδόπουλος τονίζει ότι «η επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, στη βάση της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, θα είναι απόδειξη της πολιτικής βούλησης της Τουρκίας για λύση του Κυπριακού».
Με αφορμή τη σημερινή επέτειο, κόμματα, οργανώσεις και κατεχόμενοι δήμοι εξέδωσαν ανακοινώσεις καταδίκης της εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής.
http://www.pontos-news.gr/article/139162/kypros-katadiki-tis-synehizomenis-toyrkikis-katohis