Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Εξιχνιάστηκε το στυγερό έγκλημα της Ύδρας. Στον εισαγγελέα οι 7 συλληφθέντες

Γενετικό υλικό και αποτυπώματα τουλάχιστον δύο εκ των δραστών βρέθηκαν σε κινητά και σταθερά σημεία του σπιτιού. Κανείς τους δεν παραδέχτηκε τίποτα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του ζευγαριού που διέφυγε με καΐκι-«ταξί» και κατέληξε στην Βάρκιζα
Πλήρως επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του News247 για την τελική κατάληξη της υπόθεσης του στυγερού εγκλήματος στην Ύδρα. Στον χώρο του σπιτιού τόσο σε σταθερά σημεία όσο και σε κινητά, βρέθηκε γενετικό υλικό και αποτυπώματα, τουλάχιστον δύο εκ των συλληφθέντων Γεωργιανών, ενώ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως ο εργαστηριακός έλεγχος όλων των ευρημάτων που έχουν σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και ενδεχομένως να προκύψουν ανάλογα ευρήματα και για τους υπόλοιπους.
Κανείς τους δεν έχει ομολογήσει το παραμικρό, ενώ και οι επτά συλληφθέντες είναι άντρες και προσεσημασμένοι κακοποιοί, καθώς έχουν εκτίσει στο παρελθόν ποινές φυλάκισης για συμμετοχή τους σε κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες σε σπίτια. Θεωρείται βέβαιο λοιπόν από τις Αρχές ότι οι συλληφθέντες έχουν πλούσια δράση η οποία ενδεχομένως να αποκαλυφθεί σε δεύτερο χρόνο, αφού τώρα οι αξιωματικοί που ερευνούσαν την υπόθεση πιέζονταν από τα νομικά χρονικά περιθώρια που είχαν για να σχηματίσουν δικογραφία, τουλάχιστον σε πρώτη φάση για την ανθρωποκτονία από πρόθεση και τη ληστεία σε βάρος του 67χρονου ιδιοκτήτη της ταβέρνας στην Ύδρα.
Εξίσου βέβαιο θεωρείται από τις Αρχές ότι οι δράστες είχαν εκ των έσω πληροφόρηση για την οικονομική κατάσταση και τις συνήθειες του ζευγαριού, κάτι που δεν κατέστη δυνατό να αποδειχτεί σε αυτή την φάση τουλάχιστον για το ζευγάρι των Γεωργιανών υπαλλήλων της ταβέρνας, οι οποίοι και αφέθηκαν,... προσωρινά τουλάχιστον, ελεύθεροι.
Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και του ζευγαριού των Γεωργιανών συνεργών τους, που κατάφεραν να διαφύγουν με καΐκι-«ταξί» και κατέληξαν στην Βάρκιζα, κάτι που τελευταία στιγμή δεν πρόλαβαν πράξουν και τα υπόλοιπα μέλη της πολυπληθούς συμμορίας των Γεωργιανών κακοποιών, αφού όλοι τους προσύχθησαν από το λιμάνι, τη στιγμή που έψαχναν να μισθώσουν και εκείνοι καΐκια-«ταξί». Την βαλίτσα με τα συνολικά 47.500 ευρώ εκτιμούν οι Αρχές πως την έχει το ζευγάρι των Γεωργιανών που κατάφερε να διαφύγει.
Το θύμα ήταν άγρια χτυπημένο στο πρόσωπο και το υπόλοιπο σώμα, ενώ ο θάνατός τους ήταν ασφυκτικός και σε συνδιασμό με έμφραγμα του μυοκαρδίου, αφού ο άτυχος 67χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την καρδιά του και στο τέλος δεν άντεξε τα βασανιστήρια στα υποβλήθηκε από τους Γεωργιανούς κακοποιούς. Αρχικά, οι δράστες εντόπισαν με υπόδειξη της 58χρονης συζύγου του θύματος τα 40.000 που ήταν κρυμμένα σε βαλίτσα και τα οποία υπό τον φόβο χρεωκοπίας της χώρας είχε προλάβει το ζευγάρι και τα είχε «τραβήξει» από την τράπεζα πριν τα capital controls, ενώ τα υπόλοιπα 7.500 ευρώ ήταν οι εισπράξεις της βραδιάς από την ταβέρνα τα οποία τους υπέδειξε που βρίσκοντας ο άτυχος 67χρονος.
Οι Αρχές προχώρησαν και σε κατ’ οίκον έρευνες στα σπίτια όλων των συλληφθέντων, σε Νότια Προάστια, κέντρο Αθήνας και Πειραιά, σε μία προσπάθεια να ανακαλύψουν τυχόν στοιχεία και για άλλες υποθέσεις. Και οι επτά συλληφθέντες οδηγήθηκαν με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία στις 12 το μεσημέρι, ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία.

Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος

Η ληστεία συνέβη λίγο πριν τις τρεις τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στο σπίτι του 67χρονου και της 58χρονης συζύγου του με την οποία εκείνη την ώρα αναπαύονταν.
Ξαφνικά, οι άγνωστοι δράστες εισήλθαν στο σπίτι του ανδρόγυνου και τους ξύπνησαν με φωνές και χτυπώντας τους. Αμέσως τους έδεσαν τα χέρια, τα πόδια και τους φίμωσαν... Μετά από αρκετή ώρα απειλών και χτυπημάτων, όπου οι ληστές απαιτούσαν να τους υποδείξει το ζευγάρι, που είχαν κρυμμένα τα χρήματά τους, κάτι το οποίο φαίνεται γνώριζαν καλά οι δράστες, η σύζυγος τους υπέδειξε μία βαλίτσα που είχε μέσα 40.000 ευρώ.
Μάλιστα, καθώς το ζευγάρι είχε δύο Γεωργιανούς στη δούλεψή τους στην ταβέρνα, γνώριζαν κάποιες λέξεις στην γλώσσα τους και σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε αργότερα η 58χρονη στις Αρχές, η γλώσσα που μιλούσαν οι δράστες μεταξύ τους, της φάνηκε με αρκετή σιγουριά πως ήταν γεωργιανά. Μόλις οι δράστες πήραν την βαλίτσα και ικανοποιήθηκαν από τη λεία τους και ενώ ήδη είχαν χωρίσει το ζευγάρι, οδηγώντας τον άντρα στο σαλόνι, όπου τον έδεσαν σε μία καρέκλα και τον φίμωσαν, τότε έδωσαν υπνωτικά χάπια στην 58χρονη και την ανάγκασαν να τα καταπιεί και στη συνέχεια της φόρεσαν μία κουκούλα και την εγκατέλειψαν δεμένη στην κρεβατοκάμαρα...
Όταν πέρασαν περίπου δύο ώρες και ενώ πλέον ήταν 5 το πρωί, η 58χρονη συνήλθε και με δυσκολία πήγε μέχρι το σαλόνι, όπου ανακάλυψε τον άντρα της νεκρό. Σε κατάσταση σοκ κάλεσε τις Αρχές που σύντομα έφτασαν στο σημείο, ενώ μετέβη στο νησί κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών από την Ασφάλεια Αττικής και ιατροδικαστής.
Σύντομα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο νησί και προσήγαγαν προς εξέταση τους δύο Γεωργιανούς υπαλλήλους της οικογένειας και τους υπόλοιπους ομοεθνείς τους
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eksixniasthke-to-stygero-egklhma-ths-udras-ston-eisaggelea-oi-7-syllhfthentes.3620272.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget