Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ISIS ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΕΙΛΗ ΑΝΕΒΗΚΕ 1 ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΡΒΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Οι μυστικές υπηρεσίες της Σερβίας αποπειράθηκαν να ταυτοποιήσουν το άτομο που στο πρόσφατο βίντεο ανακοινώνει ότι η ISIS θα επιτεθούν στα Βαλκάνια σε μια σειρά από χώρες και στη Σερβία.Κατέληξαν ότι η  φωνή είναι αλλοιωμένη και δεν είναι δυνατόν να προσδιορίσουν το άτομο.

Ωστόσο οι μυστικές υπηρεσίες της Σερβίας είναι πεπεισμένες ότι το ηχογραφημένο απειλητικό μήνυμα εκπονήθηκε από σύριους ισλαμιστές και ότι στην όλη υπόθεση ενέχονται πολίτες της Σερβίας που πήγαν στη Συρία για να κάνουν τζιχάντ.Εκτιμούν ότι και αυτό το υλικό είναι μέρος των πιέσεων που ασκοιύν οι ισλαμιστές με σκοπό να ενδυναμώσουν τον θρησκευτικό εξτρεμισμό όπως του Ισλαμικού Κράτους.
Οι υπηρεσίες της ασφάλειας της Σερβίας μετά τα γεγονότα στο Kumanovo παρακολουθούν από κοντά όλες τις ενδείξεις που θα μπορούσαν να σηματοδοτούν μια τρομοκρατική απειλή και ενδεχόμενη επίθεση. Το Υπ. Άμυνας και ο σερβικός στρατός παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουντην αταομική ακεραιότητα και τα περιουσικά στοιχεία των πολιτών. Οι υπηρεσίες επιθεωρούν την κατάσταση και συνεργάζονται με άλλε ςυπηρεσίες και διθνείς δυνάμεις πάνω στις απειλές δηλώνει ο Bratislav Gasic,ο Υπ. Άμυνας.641622_isis-03a_f
Αντίστοιχε ςδηλώσεις υπάρχουν στην εφημερίδα «Blic» και από τον Υπ. Εσωτερικών Nebojsa Stefanovic.
 Ο πολιτικός αναλυτής Dragan Simeunović καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Βελιγράδι υποστηρίζει ότι η απειλή του Ισλαμικού Κράτους ότι η Σερβία θα γίνει Χαλιφάτο δεν είναι αξιόπιστη αφού όπως λέει το Ισλαμικό Κράτος δεν διαθέτει ούτε το ικανό στράτευμα ούτε τις αντίστοιχες πηγές χρηματοδότησης για να το κατορθώσει.641621_isis04_f
Το βίντεο με τίτλο  «Είμαστε ένα Ισλαμικό Χαλιφάτο -Cassidy» ανέβηκε πριν 1 ημέρα στο YouTube πριν την επίθεση που δέχθηκε ο σέρβος πρωθυπουργός Aleksandar Vucic στην Σεμνπρένιτσα. (blic 16 / 7 / 2015)