Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Η Ευρώπη ψήφισε «ναι» στην Ελλάδα

Ιταλοί, Βούλγαροι και Ρουμάνοι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των τουριστών που «ψηφίζουν» την Ελλάδα, ενώ παρά τα φαρμακερά βέλη του Β. Σόιμπλε, οι Γερμανοί εξακολουθούν να εμπιστεύονται τη χώρα μας.
Οι ταξιδιώτες από την Ιταλία αυξήθηκαν κατά 105,1%, από τη Γαλλία κατά 94,2%, ενώ οι Βρετανοί παραμένουν σταθεροί φίλοι της Ελλάδας και ξεπέρασαν τους εκατό χιλιάδες, που μεταφράζεται σε άνοδο κατά 37,7%. Ανερχόμενη αγορά είναι η Κίνα, με αύξηση 63,4%, αλλά και η γειτονική Τουρκία με 28,3%. Στον αντίποδα κινείται η Ρωσία με πτώση 66,9% και η αρνητική έκπληξη έρχεται από την Κύπρο που είχε μείωση 13,8%.
Η εικόνα των αφίξεων τουριστών
Τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν χθες από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και δείχνουν ότι οι αφίξεις το πρώτο τρίμηνο του έτους παρουσίασαν αύξηση 45,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Τη μερίδα του λέοντος έχουν οι Ευρωπαίοι, που αντιπροσωπεύουν το 81,7% του συνόλου των τουριστών και την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου υπερδιπλασιάστηκαν καταγράφοντας αύξηση 51,8% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.
Το στοιχείο αυτό συνδέεται με το γεγονός ότι πάνω από το 50% έφτασε στην Ελλάδα με οδικά μέσα και σχεδόν διπλασιάστηκε συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο. Βασικές πύλες εισόδου είναι ο Προμαχώνας και οι Εύζωνοι. Με αεροπλάνα ήρθαν περίπου 600.000 τουρίστες, 100.000 περισσότεροι σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Σε χαμηλά επίπεδα, αλλά σταθερή είναι η επιλογή της πρόσβασης με πλοία, ενώ είναι σχεδόν μηδενική η συμμετοχή του σιδηρόδρομου, όπου από τον Μάιο του 2014 άρχισαν να επανέρχονται σταδιακά τα δρομολόγια σε διάφορους προορισμούς του εξωτερικού που είχαν καταργηθεί το 2010 λόγω των μνημονιακών μέτρων.
● Τονωτική «ένεση» στον εγχώριο τουρισμό δίνει η διοίκηση του «Ελ. Βενιζέλος» και ανακοίνωσε ότι θα επιχορηγήσει 15.000 εισιτήρια για διευκολυνθούν οι μετακινήσεις προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας, με την προϋπόθεση ότι η αγορά τους και το ταξίδι θα γίνει ώς τις 27 του μηνός.
Το μέτρο θα εφαρμοστεί σε συνεργασία με τις εταιρείες Aegean, Olympic Air, Ryanair, Astra Airlines, Minoan Airlines, Sky Express και Volotea που κάνουν δρομολόγια εσωτερικού. Θα επιδοτούν με 25 ευρώ κάθε εισιτήριο απλής μετάβασης με ονομαστική αξία κάτω των 10 ευρώ.
Η Ryanair πάντως συνεχίζει την αντιφατική πολιτική. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Irish Examine», ο Michael O'Leary, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, χαρακτήρισε «τραγική» την κατάσταση στην Ελλάδα και απέδωσε τις δυσκολίες στο γεγονός ότι ο λαός «επέλεξε ένα μάτσο παλαβούς»! Με χθεσινή ανακοίνωση η εταιρεία, η οποία σημειωτέον δεν δέχεται πληρωμές εισιτηρίων με πιστωτικές κάρτες που έχουν εκδοθεί από ελληνικές τράπεζες, διαβεβαιώνει ότι στηρίζει την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό!
http://www.efsyn.gr/arthro/i-eyropi-psifise-nai-stin-ellada