Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Το Κρεμλίνο περιμένει υπομονετικά...

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρέπει να χαμογελάει κάτω από τα μουστάκια του» γράφει το Reuters, «καθώς η Ευρώπη παλεύει με τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας».
Οι εξελίξεις τον ευνοούν, εκτιμά η ανάλυση του πρακτορείου, αφού αφενός αποσπούν την προσοχή από την Ουκρανία και αφετέρου του δίνουν μια ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τις διαφορές μέσα στην Ευρώπη που μπορεί να υπονομεύσουν την ενότητα της Ε.Ε. για τις κυρώσεις κατά της Μόσχας.  
Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης το γλεντάνε- αναφέρεται στο σχετικό άρθρο- εμφανίζοντας την Ε.Ε. ως μια ατιμασμένη και δυσλειτουργική αυτοκρατορία σε παρακμή. 
«Πιστεύω ότι θα χρησιμοποιήσει η Μόσχα την Ελλάδα ως εργαλείο κατά της Γερμανίας και κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης», λέει η Γεβγκενία Αλμπατς, έγκυρη σχολιάστρια και στέλεχος του ανεξάρτητου περιοδικού New Times. 
Τα ρωσικά ΜΜΕ παρουσιάζουν την ελληνική κρίση ως την αρχή των προβλημάτων της Ε.Ε., αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η ισπανία και η Ιταλία μπορεί να ακολουθήσουν, εάν η Ελλάδα φύγει από την ευρωζώνη. 
«Ελληνική τραγωδία- το διαζύγιο είναι ήδη πολύ κοντά» έγραφε η εφημερίδα Komsomolskaya Pravda.
Το Κρεμλίνο έχει υποβαθμίσει το ερώτημα εάν η Ρωσία θα βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να δηλώνει ότι «αυτό είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλύσει η Αθήνα με τους πιστωτές της», εκφράζοντας... την ανησυχία του για τις πιθανές «αρνητικές επιπτώσεις» για την ΕΕ και την ΕΚΤ!  
Λίγοι είναι αυτοί ωστόσο- σχολιάζει το Reuters- που έχουν αποκλείσει την πιθανότητα ο Πούτιν πράγματι να περιμένει υπομονετικά για να σώσει την Ελλάδα την κατάλληλη στιγμή. 'Η ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας να υποβάλει την ύστατη ώρα σχετικό αίτημα στη Μόσχα.
http://www.efsyn.gr/arthro/kremlino-perimenei-ypomonetika