Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Βαριές καταγγελίες Βαρουφάκη! «Ανεπίτρεπτες διαρροές» για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά το χθεσινό Eurogroup

Σε καταγγελίες για διαρροές για το ελληνικό τραπεζικόσύστημα μετά το χθεσινό Eurogroup προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά την τοποθέτησή του στο σημερινό Ecofin, τις οποίες χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτες». Με ένα μπαράζ δημοσιευμάτων τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για κλειστές τράπεζες τη Δευτέρα και επιβολή capital controls στην Ελλάδα.

«Δυστυχώς, στο Eurogroup δεν επετράπη η παραμικρή συζήτηση πάνω σε αυτή την πρόταση. Αντ’ αυτής της απαραίτητης συζήτησης παρατηρήθηκαν, αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας του Eurogroup, ανεπίτρεπτες «διαρροές» σχετικά με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως αυτές οι αστοχίες έρχονται σε σύγκρουση με το κοινό συμφέρον των ευρωπαϊκών λαών» τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Στο χθεσινό Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε ευρεία, ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση η οποία μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο συμφωνίας που όχι μόνο ολοκληρώνει την υπάρχουσα δανειακή συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της αλλά, επιπλέον, αντιμετωπίζει αποφασιστικά και μόνιμα το χρηματοδοτικό κενό της χώρας για το μέλλον».http://greeknation.blogspot.gr/2015/06/eurogroup.html