Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Παραδοχή ΔΝΤ: Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι κλήθηκαν με υποτροφία μαζί με 300 από 90 χώρες

Δύο Έλληνες δημοσιογράφοι πήγαν με πρόγραμμα υποτροφίας στο ΔΝΤ αλλά δεν δόθηκαν τα ονόματα τους. Ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ έλαβε απαντητική επιστολή από το ΔΝΤ και τη δίνει στη δημοσιότητα

Εδώ το πρωτότυπο κείμενο της επιστολής

Η πληροφορία για τους Έλληνες δημοσιογράφους που "εκπαιδεύτηκαν" από το Ταμείο έγινε από τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη που ήταν εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ.
Από τα παραπάνω προκύπτει πως έχουμε να κάνουμε με πληρωμένα έξοδα για παρακολούθηση των συναντήσεων. Αν είναι όμως έτσι, προκαλεί απορία το γεγονός ότι τα ονόματα δεν δίνονται στη δημοσιότητα.
Ο κ. Ρουμελιώτης έκανε αρχικά την αποκάλυψη στην Επιτροπή της Βουλής για το χρέος, για να πει μια μέρα μετά στο MEGA πως "δεν θυμάται" ποιους είχε συναντήσει στην Ουάσινγκτον.
Η πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου υιοθέτησε την πρόταση και ανέθεσε σε μέλος της επιτροπής να συντάξει το σχετικό αίτημα προκειμένου να γνωστοποιηθούν τα ονόματα εκείνων που κλήθηκαν και παρακολούθησαν την ανάπτυξη των θέσεων του ΔΝΤ.
Δημοσίευμα που κυκλοφόρησε με μια φερόμενη "λίστα" ήταν τελικά αναληθές, ενώ οι δημοσιογράφοι που εμπλέκονται σε αυτό, απειλούν με μηνύσεις. Ανάμεσα τους και η Όλγα Τρέμη, η οποία βέβαια είχε φροντίσει την ίδια μέρα να κόψει στον "αέρα" της εκπομπής της τον Μανώλη Γλέζο, όταν εκείνος "τόλμησε" να μιλήσει για "τραπεζίτες".
http://news247.gr/eidiseis/politiki/paradoxh-dnt-duo-ellhnes-dhmosiografoi-ekpaideuthkan-mazi-me-300-dhmosiografoys-apo-90-xwres.3539090.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget