Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Πυρ ομαδόν κατά Ζωής Κωνσταντοπούλου για την επιτροπή ελέγχου του χρέους Πυρ ομαδόν κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ότι εξελίσσεται σε «Μείζον πρόβλημα για το εθνικό Κοινοβούλιο» την κατηγορεί η ΝΔ.

Πυρ ομαδόν κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της πρωτοβουλίας της για σύσταση επιτροπής για το λογιστικό έλεγχο του χρέους από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Η ΝΔ αναφέρει ότι η Πρόεδρος της Βουλής εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα για το εθνικό Κοινοβούλιο.
«Παραβιάζει συστηματικά κάθε έννοια διαλόγου και διακομματικής συνεννόησης όπως ίσχυε από το 1974 μέχρι και την ανάδειξη της στο αξίωμα της Προέδρου της Βουλής» τονίζει η σχετική ανακοίνωση και καταλήγει: «Οι σημερινές της εξαγγελίες για τη σύσταση επιτροπής μας κάνουν να αναρωτιόμαστε ποιος δίνει την κατεύθυνση σ΄ αυτή την κυβέρνηση ο κύριος Τσίπρας ή η κυρία Κωνσταντοπούλου;»
«Προσχώρησε στους ΑΝΕΛ η Πρόεδρος της Βουλής;»
Με το δεικτικό αυτό σχόλιο τύπου ερώτησης ξεκινά η ανακοίνωση του Ποταμιού κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου με αφορμή την πρωτοβουλία της για την σύσταση επιτροπής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους.
Το Ποτάμι χρεώνει στην κυρία Κωνσταντοπούλου ότι υιοθετεί την ατζέντα του Πάνου Καμμένου, διότι την ίδια στιγμή που ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών δεν μιλούν για κούρεμα του χρέους, εκείνη επιμένει να μιλά για επονείδιστο χρέος.
«Λειτουργεί ως αρχηγός κάποιας συνιστώσας, κόντρα στην κυβερνητική γραμμή ή πρόκειται για άλλη μια επικοινωνιακή φιέστα από αυτές που της αρέσουν;» αναφέρει η ανακοίνωση.
Ακολουθεί η καταγραφή της πάγιας θέσης του κόμματος που αφορά την διαπραγμάτευση για τη μείωση του χρέους με μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση στο χρόνο αποπληρωμής.
«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να το αφήσει η κυβέρνηση στα χέρια του κυρίου Καμμένου και της κυρίας Κωνσταντοπούλου» καταλήγει η ανακοίνωση.
Παιχνίδια αποπροσανατολισμού καταλογίζει στην Πρόεδρο της Βουλής καιτο ΚΚΕ και προκαλεί την κυβέρνηση να φέρει άμεσα στη Βουλή τη συμφωνία που υπέγραψε με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ «και εκεί να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του».
Παράλληλα όπως και τα άλλα κόμματα κατηγορεί την κυρία Κωνσταντοπούλου ότι λειτούργησε αυθαίρετα και χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερώσει τα αρμόδια κοινοβουλευτικά όργανα για την πρωτοβουλία της.
Οξύτατες είναι και οι αναφορές του ΠΑΣΟΚ. «Το νέο τηλεοπτικό προσωπικό show της κυρίας Προέδρου αφορούσε την επιτροπή ελέγχου για το χρέος. Με «πρέσβειρα και ξένο σύμβουλο αλλά ερήμην της Βουλής, χωρίς νομική βάση, κατά προφανή παραβίαση του Κανονισμού και σε αντίθεση με την τωρινή πολιτική της κυβέρνησης στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκουν τα θέματα αυτά».
http://www.thetoc.gr/politiki/article/pur-omadon-kata-zwis-kwnstantopoulou-gia-tin-epitropi-elegxou-tou-xreous