Η σύντομη ιστορία του γυναικείου οργασμού
Πώς από την "υστερία" φτάσαμε στους δονητές και στις επιστημονικές έρευνες που τον εκθειάζουν.
Ένα θέμα που από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα μας έχει απασχολήσει. Φυσικά, έχει περάσει πολλές διακυμανσείς, από την απόλυτη άγνοια μέχρι τη δεκαετία του '60 έως την υστερία με το Sex & The City όπου έκανε πολλές γυναίκες να κάνουν στην άκρη οποιαδήποτε ντροπή και να αγοράσουν δονητή. Ναι, τον Rabbit!
Ο οργασμός έχει περάσει από πολλές φάσεις αλλά πέντε είναι οι πιο χαρακτηριστικές στην ιστορία του. Διάβασε τις πιο ενδιαφέρουσες εποχές του.
Μεσαίωνας: Ο γυναικείος οργασμός ήταν απαραίτητος
Σε αντίθεση με ό,τι διάβαζες στα ρομαντικά μυθιστορήματα, στον μεσαίωνα ο γυναικείος οργασμός έπαιζε πολύ σημαντικό ρόλο. Μάλιστα, πίστευαν ότι ο οργασμός ήταν απαραίτητος για να μείνει μια γυναίκα έγκυος. Μη νομίζεις, ωστόσο, ότι τα πράγματα για τις γυναίκες του 130υ αιώνα δεν ήταν ιδανικά. Τα γυναικεία γεννητικά όργανα θεωρούνταν ίδια με τα ανδρικά αλλά ανεστραμμένα και ότι κατά κάποιον τρόπο εκσπερμάτωναν όπως οι άνδρες για αυτό και υπήρχε αυτή η ''απαίτηση'' στο να τελειώνουν οι γυναίκες. Αυτό σημαίνει πως όσες γυναίκες βιάζονταν και έμεναν έγκυες, άρα σύμφωνα με τη λογική τους, είχαν οργασμό, άρα δε θεωρούνταν βιασμός.
1800: Υστερία
Την περίοδο του 1800 η γυναίκεια επιθυμία και ηδονή ήταν συνώνυμη με την υστερία και χαρακτηριζόταν ως "περιπλανώμενη μήτρα". Μια κατάσταση που οδηγούσε, κατά την άποψή τους, τη γυναίκα να είναι παράφρων και θεωρούσαν ότι το πυελικό μασάζ θα μπορούσε να τις απαλλάξει από αυτό. Βέβαια, τότε εφευρέθηκε ο δονητής ώστε οι γιατροί να σταματήσουν να αγγίζουν τα επίμαχα σημεία των ασθενών τους για να τους κατευνάσουν την επιθυμία. Με άλλα λόγια, ο γυναικείος οργασμός τότε δεν αντιμετωπιζόταν ως κάτι ευχάριστο και διασκεδαστικό.
1940: Αυνανίζονται οι γυναίκες;
Τη δεκαετία του 40 ο Alfred Kinsey διεξήγαγε μια μεγάλη έρευνα η οποία αποτέλεσε επανάσταση εκείνη την περίοδο. Βασικό θέμα της έρευνας ήταν ο γυναικείος οργασμός. Ένα από τα αποτελέσματα ήταν ότι το 40% του δείγματος απάντησε ότι ο πρώτος οργασμός ήρθε μέσω του αυνανισμού, ένα 5% από ονειρώξεις και ότι το 14% παραδέχτηκε ότι είχε πολλαπλούς οργασμούς.
Η δημοσίευση της έρευνας και των στατιστικών έκανε τον γυναικείο οργασμό να μοιάζει λιγότερο ως θηρίο και ξεκίνησε να γίνεται αποδεκτός ως γεγονός.
1960: Αφθονία επιστημονικών θεωριών
Εφόσον ο γυναικείος οργασμός άρχισε να γίνεται αποδεκτός στην κοινωνία ξεκίνησαν και οι θεωρίες για το τι είναι οργασμός. Το 1967 στο βιβλίο του "Ο γυμνός πίθηκος", ο Desmond Morris υποστήριξε ότι ο γυναικείος οργασμός υπάρχει για να κάνει τους άνδρες να δείχνουν αποφασιστικότητα, ευγένεια, τρυφερότητα και γενικότερα στοιχεία που μπορούν να αποδείξουν ότι ο άλλος είναι ικανός για πατέρας.
Άλλοι ερευνητές υποστήριξαν ότι ο γυναικείος οργασμός δε σχετίζεται με την μονογαμία αλλά είναι ένας τρόπος προσέλκυσης πολλαπλών παρτενέρ.
00s: Οργασμός και υγεία
Από τη νέα χιλιετία το σεξ και ο γυναικείος οργασμός αντιμετωπίζεται πλέον με μεγάλη ελευθερία. Μάλιστα, έχει δοθεί βάση στα οφέλη που προσφέρει στην υγεία. Οι ειδικοί έχουν καταλήξει ότι ο οργασμός κάνει πολύ καλό στην υγεία. Ψυχική και σωματική. Όσον αφορά τον γυναικείο οργασμό, βελτιώνει τη διάθεση και προσφέρει συναισθηματική εγγύτητα. Παράλληλα, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθάει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.
Κάνε σεξ κάθε μέρα και βίωσε τα οφέλη στο έπακρο!
Πηγή: Bustle
http://www.ladylike.gr/articles/body-and-mind/Love_Sex/imera_gunaikas15/h-suntomh-istoria-toy-gynaikeioy-orgasmou.3337501.html