Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Οι δηλώσεις Σόιμπλε κατά την προσέλευσή του στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup

«Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει πρόγραμμα, τότε εμείς δεν έχουμε πρόβλημα» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες. «Το ελληνικό πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί» διεμήνυσε ωστόσο.
Νωρίτερα, ο κ. Σόιμπλε υποβάθμισε την πιθανότητα επίτευξης κάποιας συμφωνίας τη Δευτέρα, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας πως οι προπαρασκευαστικές επαφές σε τεχνικό επίπεδο δεν οδήγησαν σε πολλά σημεία σύγκλισης.
«Από αυτά που άκουσα για τις τεχνικές συζητήσεις το Σαββατοκύριακο, είμαι πολύ σκεπτικός, αλλά θα λάβουμε αναφορά σήμερα και θα δούμε», δήλωσε, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης, ο κ. Σόιμπλε.
Σχολίασε δε, πως η νέα ελληνική κυβέρνηση φέρεται «πολύ ανεύθυνα» και πως δεν βοηθά να προσβάλλεις τους εταίρους που έχουν στηρίξει τη χώρα μας στο παρελθόν. «Λυπάμαι για τους Έλληνες», τόνισε.http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/soimple-proserxomenos-sto-eurogroup-an-h-athhna-den-thelei-programma-emeis-den-exoyme-provlhma.3309202.html