Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

ΜΟΝΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!

ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ

Ένα από τα ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες αλλά και τους πολιτικούς αναλυτές είναι τι θα συμβεί σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δεν καταλήξουν σε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα, σε αυτό που η κυβέρνηση αποκαλεί δίκαιη και επωφελής λύση και για τα δύο μέρη.
Σε αυτό το ενδεχόμενο, τα μέλη της κυβέρνησης κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους. Αφήνουν όμως να εννοηθεί ότι σε μια τέτοια απευκταία περίπτωση θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το μέλλον του. 
Στο περιθώριο της δημόσιας συζήτησης, κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει δειλά – δειλά να αποκαλύπτουν τις προθέσεις της κυβέρνησης σε ένα ενδεχόμενο αδιεξόδου.
«Ο Τσίπρας δεν υπογράφει τίποτα χωρίς τη συγκατάθεση του ελληνικού λαού» λένε πολλοί με νόημα κάτι που αποτυπώνεται και στο σημερινό 16/02/2015 δημοσίευμα της εφημερίδας Kontranews με τίτλο: «Χωρίς εκλογές ή δημοψήφισμα δεν υπογράφει τίποτε ο Αλέξης».
Το σενάριο της προσφυγής σε δημοψήφισμα είναι ανοικτό. Το ομολογούν και στελέχη της αριστερής πλατφόρμας τόσο σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με δημοσιογράφους όσο και σε δημόσιες τοποθετήσεις του όπως ο κ. Στάθης Λεουτσάκος, βουλευτής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που όταν ρωτήθηκε από τον Ν. Ευαγγελάτο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη:
«Αν το πράγμα φτάσει σε ρήξη θεωρείτε ότι το να βρεθεί η Ελλάδα με ένα δικό της νόμισμα είναι καταστροφή ή είναι κάτι διαχειρίσιμο και όπως λένε και ορισμένοι ίσως να είναι στο μέλλον και μια ευκαιρία;». Η απάντηση που έδωσε ο κ. Λεουτσάκος ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη:«Αυτό θα το απαντήσει ο ίδιος ο ελληνικός λαός αν χρειαστεί».
Προς το παρόν βέβαια κανείς δεν γνωρίζει ποιο ακριβώς είναι το plan B της κυβέρνησης πάνω στο οποίο θα σχηματοποιηθεί το όποιο δημοψήφισμα, ή μια νέα προσφυγή σε εθνικές εκλογές, αλλά υπάρχει η αίσθηση ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει τον λαό προ των ευθυνών του και δεν θα λειτουργήσει ανεξάρτητα όπως έκαναν στο παρελθόν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/557036/monos-kyriarxos-o-ellinikos-laos#ixzz3RuLYxuPC