Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Πωλείται η πολυτελής BMW του Βενιζέλου!

Στο σφυρί αναμένεται να βγάλει η νέα κυβέρνηση τη χλιδάτη BMW του Ευάγγελου Βενιζέλου, την οποία κατείχε προκλητικά, προσβάλλοντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα! Το θέμα μάλιστα που είχε αποκαλύψει η «δημοκρατία» και πολλάκις αναδείξει με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα δείχνει να... διευθετείται, καθώς το πανάκριβο αυτοκίνητο που είχε για τις προσωπικές μετακινήσεις του ο τέως αντιπρόεδρος ζητήθηκε ήδη να επιστραφεί στον νόμιμο κάτοχο του, δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες μεταπώλησης.
Εξάλλου, ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος προανήγγειλε κάτι τέτοιο μέσω διαρροών, που έμεινε πιστός στη γραμμή Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο, μιλώντας ευθέως για λιτότητα στο Κράτος. Χθες, πάντως, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή του με την ΑΔΕΔΥ, επιβεβαίωσε μεν την πρόθεση της κυβέρνησης να πουλήσει όσα αυτοκίνητα δεν χρησιμοποιούνται, όμως τα ... μάζεψε συγκεκριμένα για την BMW. Κι αυτό γιατί αντιλήφθηκε ότι τα εν λόγω αυτοκίνητα βρίσκονται υπό την εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών (αγοράστηκαν από αυτό) και όχι στη δικαιοδοσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ακόμα και για συμβολικούς λόγους προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να δημοπρατήσει στο εγγύς μέλλον μέσω του ΟΔΥΥ τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα, περιμένοντας φυσικά να βρεθεί ο αγοραστής. Εως τότε θεωρείται δύσκολο να χρησιμοποιηθούν από κάποιον, μια και οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης χτίζουν ένα προφίλ πιο κοινωνικό, κάτι για το οποίο ο Ευάγγελος Βενιζέλος ουδόλως ενδιαφερόταν.
Σασμάν για έλεγχο
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο τέως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, λίγο πριν από τις εκλογές, είχε στείλει το αυτοκίνητο για σέρβις στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα, για το οποίο πλήρωσε ο κρατικός κορβανάς περί τα 24.000 ευρώ! Κι αυτό γιατί «κατέβασαν» μέχρι και το σασμάν για έλεγχο και αλλαγή!

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το ζήτημα της πανάκριβης και πολυέξοδης BMW είχε φτάσει και από τρεις βουλευτές στη Βουλή, χωρίς φυσικά να υπάρξει καμία απάντηση από τους αρμόδιους υπουργούς. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Παναγούλης και Ν. Αθανασίου ρωτούσαν τον κ. Στουρνάρα ποιος χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο και «γιατί χρησιμοποιείται αυτό το προκλητικής πολυτελείας αυτοκίνητο». Ο δε βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης είχε συνδέσει το θέμα με τα δεινά που προκάλεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος (ως υπουργός Οικονομικών του Παπαδήμου) στους μικροομολογιούχους.
http://www.dimokratianews.gr/content/31932/πωλείται-η-πολυτελής-bmw-του-βενιζέλου