Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τη φορορολογία

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη φορολογία. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη έκανε λόγο για σχέδιο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη, επαναλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις Σαμαρά για μειώσεις συντελεστών. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ για διαστρέβλωση των θέσεων του Ευ.Τσακαλώτου, εξηγώντας εκ νέου της προτάσεις του.

Αναλυτικά, η κ. Σπυράκη δήλωσε: «Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ 7% το 2015. Μειώνουμε το φόρο στις επιχειρήσεις στο 15% ξεκινώντας από τον προϋπολογισμό που καταθέτουμε φέτος. Μειώνουμε το φόρο στα φυσικά πρόσωπα με ανώτερο συντελεστή το 33% την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να φορολογήσει τους πολίτες με 60% και να δημεύσει τις περιουσίες της μεσαίας τάξης».

Το γράφειο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, διευκρίνισε:

«Ποτέ δεν έγινε αναφορά σε ταυτόχρονη φορολόγηση εισοδήματος και περιουσίας, όπως παραπλανεί η μονταζιέρα του Μαξίμου. 

» Ο ανώτατος συντελεστής φορολογίας εισοδήματος επιβάλλεται βέβαια, όπως όλοι γνωρίζουν, μόνο στο κομμάτι που υπερβαίνει ένα όριο κι όχι στο σύνολο του εισοδήματος, όπως σκόπιμα και διαστρεβλωτικά υποστηρίζει η ΝΔ.

» Έγινε αναφορά σε όσους έχουν ατομικό εισόδημα πάνω από 80.000 ευρώ, δηλαδή, περίπου 35.000 άτομα ή το πλουσιότερο 0,3% του πληθυσμού, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του 2011. 

» Αν η ΝΔ θεωρεί ότι η μεσαία τάξη στην Ελλάδα έχει ατομικό εισόδημα πάνω από 80 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, τότε έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα.

» Άλλωστε η ΝΔ σήμερα επιβάλλει τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 42 χιλιάδες ευρώ. Με άλλα λόγια, η ΝΔ θεωρεί πλούσιο όποιον ξεπερνά τα 42.000 ευρώ όχι τα 80.000 που ανέφερε ενδεικτικά ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

» Μετά την επιβολή του ΕΝΦΙΑ, του τέλους επιτηδεύματος και την κατάργηση του αφορολόγητου σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, η ΝΔ φαίνεται να επιδιώκει μόνιμο διαζύγιο από τα μεσαία στρώματα και να υποστηρίζει μόνο μια μικρή μειοψηφία, το πλουσιότερο 0,3% της κοινωνίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

http://www.tanea.gr/news/economy/article/5199840/kontra-kybernhshs-syriza-gia-th-fororologia/