Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Στις 15:30 της Δευτέρας στον Παπούλια ο Τσίπρας ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και ορκίζεται πρωθυπουργός Ενα-ένα τα βήματα που προβλέπονται ως την ορκομωσία της νέας Βουλής - Με πολιτικό όρκο η ορκωμοσία του νέου Πρωθυπουργού παρουσία του Αρχιεπισκόπου

Στις 12:30 ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ορφανίδης επισκέφτηκε τον πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη και του ανακοίνωσε  το επίσημο εκλογικό αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στις 14:30 ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφτεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Στις 15:30 ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί  στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλιαγια να λάβει διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Στις 4 θα γίνει η ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα η οποία θα είναι πολιτική ενώ θα παρίσταται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενώ την Τρίτη, πιθανότατα, θα γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης όπου όποιοι υπουργοί επιθυμούν θα ορκιστούν με πολιτικό όρκο και όποιοι επιθυμούν με θρησκευτικό.

Μετά την ορκωμοσία ο νέος Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρο Θεοδωράκη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Τσίπρας την Κυριακή το βράδυ με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δ. Κουτσούμπα του εξέφρασε την επιθυμία να υπάρξει συνεργασία και ενημέρωση μεταξύ τους.http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=670787