Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Από τις χώρες της βόρειας Ευρώπης τι μπορεί να περιμένεις;

Κάθε φορά που επιχειρώ νοητά να «πάρω μέρος» σε μια τηλεοπτική  συζήτηση πολιτικού περιεχομένου πέφτω στην παγίδα της ταύτισης με την μια η την άλλη πλευρά . Είναι λάθος, γιατί το γυαλί που μας χωρίζει δεν μας ενώνει πνευματικά. 
Δεν μπορεί η τηλεόραση  να με πείσει  σε τίποτα  μας χωρίζει  χάος.
Πως μπορώ σεβαστώ το λειτούργημα της δημοσιογραφίας  όταν έχει καταντήσει εκπρόσωπος των πάσης φύσεως εραστών της  εξουσίας . Που είναι η ερεύνα ; η διασταύρωση στοιχείων ; ο σεβασμός στων άνθρωπο; Την μόνη φορά που βλέπω  στα μέσα μαζικής ενημέρωσης  ανθρωπιά  είναι όταν προβάλουν διαφημίσεις..  καλά διαβάσατε διαφημίσεις.
 Επί τους ουσίας, γνωρίζει ένας Ολλανδός πολίτης τη συμβαίνει στην Ελλάδα;
Δεν γνωρίζει εκτός και αν θεωρήσουμε ενημέρωση τα μέσα ενημέρωσης δυτικού τύπου. Μη μας ενοχλεί ο όρος «δυτικού τύπου» γιατί είναι γνωστό   ότι είναι   αναξιόπιστος. Δημιουργούν ειδήσεις χειραγώγησης ανάλογα των συμφερόντων που εξυπηρετούν κάθε φορά. Άρα ο Ολλανδός θα πρέπει να μάθει με  ένα δικό του τρόπο ότι στην Ελλάδα συντελείτε ένα πολιτικό οικονομικό έγκλημα. Το ίδιο θα έλεγα και για τον Γερμανό τον Φιλανδό και τον αυστριακό πολίτη .    
Ο Έλληνας δεν υπήρξε ποτέ τεμπέλης ούτε κλέφτης όπως με την βοήθεια δυστυχώς και Ελλήνων πολιτικών  επικρατή  αυτή η άποψη στην Ευρώπη.
Δεν είναι  η Ελλάδα αυτό που παρουσιάζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ελλάδα είναι μια υπερήφανη χώρα με  εντίμους  κατοίκους. Απλά έκαναν το λάθος να πιστέψουν τους ανθρώπους που κυβέρνησαν κυρίως από την περίοδο 1993 - 2004 .

Ο Έλληνας δεν πήρε δάνεια καταναλωτικά –στεγαστικά – κάρτες γιατί ξύπνησε ένα πρωί και είπε «σήμερα είναι μια καλή μέρα για να χρεωθώ στις  τράπεζες» Έβαλε τον εαυτό του σ αυτή την διαδικασία γιατί πίστεψε τον ηγέτη του κράτους .  όπως έκανε όταν πούλαγε τα υπάρχοντα του για να επενδύσει στο χρηματιστήριο. Η μη σοβαρότητα εκλεγμένων πολιτικών μας έφεραν σ αυτή την κατάσταση .
Θα ξέρετε βέβαια πολίτες της Ευρώπης ότι τα εγκλήματα αυτά γίνονταν εν γνώση των κρατών σας . Τότε δεν είδα χλευασμό δεν είδα αντίδραση.  Υπάρχει δικαιολογία για τις χώρες σας  που τότε δεν μας προειδοποιούσαν αλλά και για εσάς τους πολίτες  διαλύατε  την Γιουγκοσλαβία . Σακατέψατε μια ολόκληρη χώρα εμείς θα είχαμε αργότερα σειρά . Δεν θα ξεχάσω ένα αγώνα ποδοσφαιρικό στην Ολλανδία με την Σερβία όταν όλοι οι Ολλανδοί φίλαθλοι σφύριζαν την ώρα του εθνικού ύμνου της Σερβίας. Τους καταλαβαίνω είναι γνωστή η ποιότητα των Ολλανδών.. όπου δημιούργησαν αποικίες έφεραν και τον πολιτισμό ποτέ μα ποτέ δεν έβλαψαν άνθρωπο.

Πέρα από όλα όμως.. δεν είναι παράξενο αυτό το μίσος για τους Έλληνες από τους ευρωπαίους φίλους μας και συμμάχους που άμα είναι έτσι η σύμμαχοι ήθελα να ξέρω πως είναι οι εχθροί;
Γιατί τέτοιο μένος εναντίων μας ; 
Δεν είναι ώρα η Ευρώπη να δώσει μια σοβαρή  απάντηση προς τον ελληνικό λαό ;  
Δεν είναι ώρα  η Ευρώπη να πει τη ζητά από τον ελληνικό λαό;
 Εκτός και αν την καλύπτουν οι λογικές της τρόικας;
Αν είναι αυτή η απάντηση της Ευρώπης τότε δεν την θέλω δεν την επιθυμώ δεν θέλω την φιλία της .

Γιατί αν η Ευρώπη θέλει τον αφανισμό του ελληνικού έθνους τότε καλύτερα  να διαλυθεί η ευρωπαϊκή ένωση η οποία σε  τελική  ανάλυση είναι μια τερατογέννηση.

Οι ελληνικές τράπεζες σώθηκαν με δάνεια επαχθέστατα που δοθήκαν και προσμετρουντε στο εθνικό χρέος δεν είναι τουλάχιστον αισχρό και άτιμο οι ίδιες να έχουν το θράσος να πάρουν τα σπίτια των Ελλήνων  με πλειστηριασμούς . οι χώρες δεν ζήτησαν απολύσεις; μειώσεις μισθών;  Αγρία φορολογία;
Ποια είναι αυτή η απάνθρωπη λογική που καθοδηγεί και  απαιτεί αυτές τις αποφάσεις  στο να γίνουν πράξη;
Από χώρες δειλές και άνανδρες τι μπορεί κανένας να περιμένει.. να σας πω.. ΤΙΠΟΤΑ.
Οι χώρες σας είχαν κλείσει φυλακή των Μαντέλα όχι οι Έλληνες
Αλλά από τις χώρες της βόρειας Ευρώπης τι μπορεί να περιμένεις;