Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΚΛΟΓΕΣ

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι "Διαφημίζουν τον περίφημο αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, για τον οποίο βεβαίως παλέψαμε και εμείς, αλλά η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς. Εμείς θα διασφαλίσουμε τους περιβαλλοντικούς όρους και σε ξηρά και σε θάλασσα. Και κάθε μας συμφωνία θα γίνεται μετά από διαβούλευση, από διάλογο, από συζήτηση με την τοπική κοινωνία. Και φυσικά, η Ελλάδα θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της τόσο στην κατασκευή, όσο και στη λειτουργία αυτού του αγωγού."
ΤΑ παραπάνω είπε ο Παπανδρέου σε ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη.

Οπετρελαϊκός αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, όπως και ο αγωγός φυσικού αερίου South Stream, είναι σχέδια τεράστιας στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα.

Ο μεν αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης υπήρξε αρχικά ελληνική σύλληψη και αναβαθμίζει εξαιρετικά τη στρατηγική σημασία της Θράκης, καθιστώντας την δίαυλο τροφοδοσίας των δυτικών αγορών με ρωσικό πετρέλαιο, και μάλιστα ερήμην της Τουρκίας.

Ο δε αγωγός South Stream είναι κρισιμότατος για τον ίδιο λόγο, αλλά και επειδή εξασφαλίζει την τροφοδοσία της Ελλάδας με φυσικό αέριο από εναλλακτική, φιλική πηγή. Γιατί ο σημερινός αγωγός Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας (TGI) που συμφωνήθηκε επί ΠΑΣΟΚ, εξαρτά την Ελλάδα από την Τουρκία για την παροχή του φυσικού της αερίου.


Όλα τα παραπάνω ας τα επεξεργαστούμε λίγο και θα καταλάβουμε πολιτικές συμπεριφορές και ακροβασίες σε βάρος της πατρίδος μας.
Σε μία εποχή που οι ισορροπίες κρέμονται σε μια κλωστή .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.