Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Έρχεται «γενετικό ψαλίδι» - Διαβάστε τι μας ετοιμάζουν

Ένας επιστήμονας και ένας δημοσιογράφος τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού στη Σουηδία έκατσαν στο τραπέζι για να φάνε ζυμαρικά με λάχανο στο οποίο είχε… πέσει «γενετικό ψαλίδι»

και συγκεκριμένα το επονομαζόμενο CRISPR-Cas9. Το γεύμα περιείχε ταλιατέλες με λαχανικά, βότανα και μπρουσκέτες.
Όπως μεταδίδεται, ήταν η πρώτη φορά που ένα λαχανικό τροποποιήθηκε με τον «γενετικό ελβετικό σουγιά», καλλιεργήθηκε, μαγειρεύτηκε και έφτασε στο… στομάχι ανθρώπων.
Ο Στέφαν Γιάνσον, καθηγητής Φυτικής Κυτταρολογίας και Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ουμέο της Σουηδίας ανέφερε πως το εν λόγω γεύμα αποτελεί σημαντικό βήμα προς ένα μέλλον στο οποίο η επιστήμη θα παρέχει τόσο στους αγρότες όσο και στους καταναλωτές σε ολόκληρο τον κόσμο πιο ανθεκτικά λαχανικά, τα οποία θα είναι γενετικά τροποποιημένα και θα αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά.
Θα μας ταΐζουν τα εργαστήρια γενετικής μηχανικής των πολυεθνικών της Νέας Τάξης.
Ο Codex Alimentarius σε όλο του το μεγαλείο!

Όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ Science, "το CRISPR (Clustered regularly interspaced short palindromic repeats)-Cas9 είναι ουσιαστικώς ένα πολύπλοκο ακρωνύμιο (αλλά και όνομα- «σιδηρόδρομος») για έναν εύκολο αλλά άκρως στοχευμένο τρόπο τροποποίησης του γενετικού υλικού ενός οργανισμού. Η ανακάλυψη αυτού του εργαλείου δημοσιεύθηκε το 2012 από ερευνητές του Πανεπιστημίου Ουμέο και έκτοτε πολλοί ειδικοί κάνουν λόγο για έναν «ελβετικό σουγιά της γενετικής τροποποίησης» που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Με το CRISPR-Cas9 οι επιστήμονες μπορούν είτε να αντικαταστήσουν ένα από τα δισεκατομμύρια «γράμματα» του γονιδιώματος ενός οργανισμού ή και να αφαιρέσουν μικρά τμήματα του DNA – διαδικασία που μοιάζει με το να επιμελείται κάποιος ένα κείμενο σε έναν επεξεργαστή κειμένων".
Οι ερευνητές με χρήση του «ψαλιδιού» CRISPR-Cas9 αφαίρεσαν από το λάχανο μια πρωτεΐνη που ονομάζεται PsbS και η οποία αποτελεί ενός είδους «βαλβίδα ασφαλείας στη διαδικασία της φωτοσύνθεσης». Μετά τη γενετική παρέμβαση λάχανα τέτοιου είδους καλλιεργήθηκαν σε έναν κήπο έξω από το Ουμέο στα βόρεια της Σουηδίας. «Δεν έμοιαζαν διαφορετικά από τα κανονικά» ανέφερε σχετικά ο δρ Γιάνσον.
Ο... ερευνητής αναφέρει πως το γεύμα αυτό είναι μόνο η απαρχή μιας νέας φάσης στη γεωργία στην οποία οι αγρότες θα μπορούν στο μέλλον να καλλιεργούν πιο «υγιή και ανθεκτικά φυτά».
Έτσι ονομάζουν τα μεταλλαγμένα!
 Κάποιοι θα συμφωνήσουν μαζί του, όμως σίγουρα θα υπάρξουν και αντιδράσεις, οι οποίες φυσικά θα χαρακτηρισθούν γραφικές από τα επιτελεία των παγκοσμιοποιητών.
http://www.liakonews.gr/index.php/topnews/item/2523-erxetai-genetiko-psalidi-diavaste-ti-mas-etoimazoun