Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Το Μαξίμου αδειάζει τον Φίλη για τους «Παραιτηθείτε» «Το δικαίωμα στην πολιτική διαμαρτυρία είναι ελεύθερο»

«Προσωπικές» χαρακτηρίζουν τις απόψεις του Ν. Φίλη για το κίνημα «παραιτηθείτε» κύκλοι του Μαξίμου αδειάζοντας τον υπουργό Παιδείας ο οποίος τόνισε ότι το κίνημα «παραιτηθείτε» είναι ακροδεξιό και κινείται στα όρια της νομιμότητας.
«Παραπέμπουμε στη δήλωση Σκουρλέτη. Το δικαίωμα στην πολιτική διαμαρτυρία είναι ελεύθερο» προσθέτουν από το Μέγαρο Μαξίμου.
Υποστηρίζουν ωστόσο ότι «η Νέα Δημοκρατία ψάχνει αγωνιωδώς ατζέντα και πιάνεται απ’ όπου μπορεί».
Σημειώνεται ότι η Νέα δημοκρατία ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ο οποίος δήλωσε πως τo κίνημα "Παραιτηθείτε" είναι στα όρια της συνταγματικής ανοχής, ζητά η Νέα Δημοκρατία.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «Ο κ. Φίλης ξεπέρασε κάθε όριο, ακόμη και γι' αυτή την ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση στην οποία μετέχει. Η προκλητική του δήλωση περί ορίων συνταγματικής ανοχής για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του κινήματος "Παραιτηθείτε" δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας. Ο υπουργός Παιδείας θα πρέπει να συμβολίζει τον πλουραλισμό και τον σεβασμό στη διαφορετική άποψη. Οφείλει να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί αμέσως».
Απαντώντας ο Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι «δεν σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη».
«Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ ζητά την παραίτησή μου. Τώρα που ο κ. Μητσοτάκης έχει αγκαλιάσει το ακροδεξιάς κατεύθυνσης κίνημα "Παραιτηθείτε", είναι φυσιολογικό να εντάσσει και τη δική μου παραίτηση στο γενικότερο αίτημά του. Ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη», ήταν χαρακτηριστικά το σχόλιο του υπουργού Παιδείας.
 http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/2268880/to-maximou-adiazi-ton-fili-gia-tous-paretithite?ref=pop