Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

«Οι χαρακτηρισμοί στον Σαββίδη προσβάλλουν όλους μας» – Σκληρή ανακοίνωση των Ποντίων Βοστόνης

Προς Ανδρέα Ανδριανόπουλο

Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι γνωρίζετε την Ιστορία μας πάρα πολύ καλά. Και ότι γνωρίζετε, ακόμα καλύτερα, το ποιος είναι ο κ. Σαββίδης. Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι όλοι εμείς οι Πόντιοι είμαστε δίπλα του, και δεν θα αφήσουμε κανένα να τον χαρακτηρίζει με τέτοιου είδους λέξεις που προσβάλλουν όλους μας.
Την εποχή που ο Ολυμπιακός έπαιρνε σάρκα και οστά με το νέο όνομά του, κάποιοι άλλοι Έλληνες ανέβαιναν τον Γολγοθά τους κυνηγημένοι από τους Τούρκους. Όμως, ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, βρήκαν το θάρρος και τη δύναμη και ίδρυσαν τις ιστορικές ομάδες ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Ας μην σταθούμε σ’ αυτό όμως, γιατί υποθέτουμε ότι κι αυτό το ξέρετε.
Εκεί που θα σταθούμε είναι σε αυτό που έχει ο Ολυμπιακός στην επίσημη ιστοσελίδα του: «Ανάδοχος ήταν ο Νότης Καμπέρος, που θέλησε να υποδηλώσει με τον τίτλο του νέου συλλόγου δύναμη, αθλητική ισχύ, ήθος, ευγενή άμιλλα, και φυσικά το ολυμπιακό ιδεώδες».
Αν είστε φίλαθλος και άξιος απόγονος της οικογένειας Ανδριανόπουλου να ζητήσετε συγγνώμη δημόσια στον κ. Σαββίδη και σε όλους τους Έλληνες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που ξαναβρέθηκαν στην ζεστή αγκαλιά της Ελλάδας μετά από όλα αυτά τα χρόνια, και πλήρωσαν με μεγάλο τίμημα το όνομα «Έλληνας».
Επιτροπή Νεολαίας του Ποντιακού Συλλόγου «Παναγία Σουμελά» Βοστόνης 
http://www.pontos-news.gr/article/147828/oi-haraktirismoi-ston-savvidi-prosvalloyn-oloys-mas-skliri-anakoinosi-ton-pontion