Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Αποφυλακίστηκε ο καθ' ομολογία δολοφόνος χρυσαγίτης Γιώργος Ρουπακιάς

Αποφυλακίστηκε ο φονιάς χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς που έχει ομολογήσει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτέμβρη 2013, καθώς έληξε το ανώτατο όριο προφυλάκισής του.
Θα παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασης μόνο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατά τις ημέρες της δικασίμου, με αστυνομική συνοδεία.
Η αποφυλάκισή του έγινε διότι έληξε ο χρόνος των δύο ενταλμάτων προσωρινής κράτησης που είχαν εκδοθεί σε βάρος του. Το ένα ένταλμα αφορούσε την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και το δεύτερο την κατηγορία για εγκληματική οργάνωση, αδίκημα για το οποίο έχουν παραπεμφθεί πρώην και νυν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά και στελέχη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Τα δύο εντάλματα ήταν για 18 και 12 μήνες αντίστοιχα.
Το γεγονός έχει προκαλέσει αντιδράσεις καθώς αποφυλακίζεται ένας καθ' ομολογία δολοφόνος, ενώ έχουν αποφυλακιστεί ήδη και όλοι οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων βουλευτές της Χρυσής Αυγής, για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.
«Σοβαρή αρνητική εξέλιξη για τη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και την απόδοση δικαιοσύνης στα θύματά της, αποτελεί η αποφυλάκιση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα και στελέχους της, Γιώργου Ρουπακιά, ενώ η δίκη βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο», ανέφερε η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» όταν είχε γίνει γνωστό ότι θα αποφυλακιστεί ο Ρουπακιάς.
«Δεν είναι ο μόνος που είναι έξω, για μας για τη δολοφονία του παιδιού μας ευθύνονται και άλλοι, υπάρχει ο αυτουργός, αλλά υπάρχουν και άλλοι που έδωσαν την εντολή και αυτοί είναι έξω», είχε δηλώσει η Μάγδα Φύσσα, μάνα του δολοφονημένου Παύλου και ζητούσε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η δίκη.
http://www.902.gr/eidisi/koinonia/91726/apofylakistike-o-kath-omologia-dolofonos-hrysagitis-giorgos-roypakias