Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Ένας από τους λίγους Ιεράρχες που τα ράσα του δεν έγιναν φουστάνια…

Ομιλία Μητροπολίτη Δράμας κκ. Παύλου & Βουλευτή ΝΔ ΔΡΑΜΑΣ κ. Κυριαζίδη Δημήτρη για τις Γερμανικές αποζημιώσεις  
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Βουλή των Ελλήνων η προγραμματισμένη συνεδρίαση της διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών με ακρόαση φορέων από Βουλγαροκρατούμενες και Ιταλοκρατούμενες περιοχές.
Το ζήτημα των αποζημιώσεων εκ μέρους της Βουλγαρίας και της επιστροφής των κλαπέντων εκκλησιαστικών κειμηλίων και εν γένει πολιτιστικών αγαθών από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής είχε επανειλημμένως θέσει με
παρεμβάσεις του, ερωτήσεις και επιστολές ήδη από την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο ο Βουλευτής Ν. Δ. Ν. Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, επιδιώκοντας αφ’ ενός την διεύρυνση του αντικειμένου των εργασιών της Επιτροπής και αφ’ ετέρου τον συντονισμό των συναρμοδίων φορέων ούτως ώστε οι αξιώσεις αυτές να τεθούν επίσημα εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας προς την γείτονα χώρα. Η Βουλή, ανταποκρινόμενη στο δίκαιο του αιτήματος του Δραμινού Λαού, με ιδιαίτερη ικανοποίηση και σεβασμό δέχθηκε σήμερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλο, προκειμένου να αναπτύξει το ζήτημα αναφορικά με την πρωτοφανή ληστρική κλοπή και λεηλασία που υπέστη η Μονή Εικοσιφινοίσσης.
Ο Σεβασμιώτατος γνωστοποίησε με εξαντλητική λεπτομέρεια ενώπιον των μελών της Επιτροπής τα βουλγαρικά ανοσιουργήματα αλλά και τις ενέργειες στις οποίες είχε ο ίδιος και η Εκκλησία προβεί για την ανάκτηση των κλαπέντων. Μετά το πέρας των εργασιών της Επιτροπής, ο κ. Κυριαζίδης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την παρουσία του και για την όλη προσφορά του, ενώ επιβεβαιώθηκε η βούληση αμφοτέρων να υπάρξουν κοινές πρωτοβουλίες προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η επίσημη Πολιτεία και να λήξει επιτέλους αυτή η εθνική εκκρεμότητα με τον επαναπατρισμό των εκκλησιαστικών μας κειμηλίων. Ο αγώνας συνεχίζεται.
http://blablaworldnews.blogspot.nl/2016/03/blog-post_250.html