Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Το έθιμο της αποκριάς ¨Γαϊτανάκι 2016¨ στην Δράμα (Φωτ

Εντυπωσιακή εμφάνιση  και παρουσία από  μικρούς & μεγάλους χορευτές των << Εκπαιδευτηρίων Ελληνικής Παράδοσης >> στην χθεσινή (Σάββατο 12 Μαρτίου 2016) εκδήλωση, όπου αναβίωσαν το έθιμο της Αποκριάς "Γαϊτανάκι"!!! 

Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό και πλήθος κόσμου,  οι 75 και πλέον μικροί και μεγάλοι χορευτές των << Εκπαιδευτηρίων Ελληνικής Παράδοσης >>,  για δεύτερη συνεχή χρονιά, γέμισαν τους δρόμους της πόλης χρώματα, φορεσιές, μουσικές, παιδικά χαμόγελα με τους ήχους των χάλκινων οργάνων, όπως αρμόζει σε ένα παραδοσιακό Αποκριάτικο Έθιμο , το Γαϊτανάκι.
Η χορευτική πομπή ξεκίνησε ώρα 12:00 από το ξενοδοχείο «Ξενία», πέρασε από τους πεζόδρομους της πόλης όπου οι χορευτές μικροί – μεγάλοι πλέξανε τα "γαϊτάνια" ,τις χρωματιστές κορδέλες και χορεύοντας, σκορπίζοντας το κέφι και την χαρά.
Στην διασταύρωση των οδών Εθνικής Αμύνης και Βεργίνας χορέψανε τον κυκλικό χορό της Αποκριάς, που συμβολίζει το πνεύμα της συναδέλφωσης, της αγάπης και της ομόνοιας.
Ακολουθούν φωτογραφίες στη γκαλερί και σχετικό βίντεο από την εκδήλωση!
Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ (Dramania/Facebook)
http://dramania.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=24956:to-ethimo-ths-apokrias-¨gaϊtanaki-2016¨-sthn-drama-fot%20binteo&Itemid=183